Το ΕΒΕΛ υπέρ της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών

12:05 17/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει τόσο ο Δήμος όσο και τα αρμόδια Υπουργεία για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο Λάρνακας, με απώτερο στόχο σε δύο χρόνια να έχει επιλυθεί οριστικά το θέμα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ Όθωνας Θεοδούλου ανέφερε ότι «το Επιμελητήριο προσπάθησε με όσες δυνάμεις διέθετε να αντιμετωπίσει

το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τη μη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από την παραλία της Λάρνακας με τρόπο αποτελεσματικό, δηλαδή με άμεσες παραστάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και στηρίζοντας τις παράλληλες προσπάθειες του Δήμου που πήρε σοβαρές πρωτοβουλίες για το θέμα επιδιώκοντας τη γρηγορότερη δυνατή μετακίνηση των εγκαταστάσεων από την περιοχή».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «το ΕΒΕΛ εκπόνησε επιστημονική μελέτη που στοίχισε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ, στη βάση των απαιτήσεων της Οδηγίας SEVESO, που έγινε αποδεκτή από το αρμόδιο Υπουργείο και αναμένουμε ότι θα υπάρξουν σύντομα σημαντικές διαφοροποιήσεις για την περιοχή. Ωστόσο η προσωρινή λύση δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να μας απομακρύνει από τη μόνιμη, που δεν είναι άλλη από τη γρηγορότερη δυνατή απομάκρυνση των εγκαταστάσεων».

Αφού ανέφερε ότι καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραχώρηση γης στις εταιρείες για μεταστέγασή τους, ο κ. Θεοδούλου σημείωσε πως με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να εμπλακούμε σε νέες χρονοβόρες διαδικασίες. «Σε λιγότερο από ένα χρόνο δύο εταιρείες ολοκληρώνουν τα έργα τους στο Βασιλικό και θα πρέπει η κυβέρνηση να πείσει τις εταιρείες να μεταστεγαστούν εκεί προσωρινά μέχρι να ολοκληρώσουν τις δικές τους εγκαταστάσεις» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «θα πρέπει να δοθεί άμεση λύση για τις εγκαταστάσεις υγραερίου με απώτερο στόχο την επίλυση του όλου προβλήματος εντός δύο χρόνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα