Ισραηλινές πηγές: Πώς θα απελευθερωθούν οι όμηροι της Χαμάς – Τι ισχύει με την κατάπαυση πυρός

Όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές, η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς προβλέπει την απελευθέρωση 80 ομήρων.

Δεν ξεκαθαρίζεται αν μεταξύ των ομήρων που θα απελευθερωθούν θα είναι μόνο αλλοδαποί ή και Ισραηλινοί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν νωρίτερα, ότι θα απελευθερώνονται 10 όμηροι την ημέρα κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας, ενώ προβλέπεται ότι για 6 ώρες την ημέρα το Ισραήλ δεν θα πετάει drones πάνω από τη Γάζα.

Επίσης, θα απελευθερωθούν και Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, εφόσον αυτοί δεν έχουν καταδικαστεί για δολοφονία.

Πυρετώδεις

είναι οι συσκέψεις σε κάθε επίπεδο. Μετά το υπουργικό συμβούλιο Πολέμου, ο Νετανιάχου συγκάλεσε στις 19:00 το υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας και στις 20:00 υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο «υπό το φως των εξελίξεων στο θέμα της απελευθέρωσης των ομήρων μας».

Prime Minister’s Office Announcement:

In light of developments on the issue of the release of our hostages, Prime Minister Benjamin Netanyahu will, this evening, convene the War Cabinet at 18:00, the Security Cabinet at 19:00, and the Government at 20:00.

— Prime Minister of Israel (@IsraeliPM) November 21, 2023

Από την άλη πλευρά, ο ηγέτης της Χαμάς λέει ότι η οργάνωση βρίσκεται «κοντά» σε συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ. Η συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει περιορισμένη κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Βρισκόμαστε στο πιο κοντινό σημείο που είχαμε ποτέ» λέει το Κατάρ.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ στους Times of Israel. «Βρισκόμαστε στο πιο κοντινό σημείο που είχαμε ποτέ στην επίτευξη συμφωνίας» είχε πει.

Την ίδια ώρα, ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά και ο πρωθυπουργός του Κατάρ υποδηλώνουν τις τελευταίες ημέρες ότι μια συμφωνία είναι κοντά.

Keywords
Τυχαία Θέματα