Έπεσε καγκελόπορτα σε σχολείο στον Βόλο: Εκπαιδευτικός τραυματίστηκε και εξηγεί τι θα γινόταν αν υπήρχαν μαθητές

Ακόμα ένα περιστατικό «κατάρρευσης» σχολικού χώρου τη βδομάδα που μας πέρασε. Αυτή τη φορά στον Βόλο, όπου τα σχολεία δεν έχουν ανοίξει εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, ολόκληρη καγκελόπορτα έπεσε πάνω σε εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα η υποδιευθύντρια του σχολείου να τραυματιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το gegonotanews, η κ. Οικονόμου, μαζί με ακόμα έναν συνάδελφο της, όταν πήγαν να ασφαλίσουν την τεράστια πόρτα αυτή κατέρρευσε και έπεσε πάνω τους με την ίδια

να χτυπάει στο κεφάλι, στα χέρια και στα πόδια και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ανέφερε ότι είχε ζητηθεί απ’ τον δήμο Βόλου να ελέγξει το σχολείο, πράγμα που δεν έγινε, ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση που είχαν γυρίσει οι μαθητές στο σχολείο ίσως μετρούσαμε ακόμα και θύματα!

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση της: «Όταν, πριν από λίγες μέρες, αποστείλαμε από το 2ο ΕΠΑΛ Βόλου Εσπερινό (εδραζόμαστε στο Καρτάλειο Διδακτήριο) στον Δήμο Βόλου σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να ελέγξουν και να διασφαλίσουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες τη δομική ασφάλεια και την υγειονομική καθαριότητα του συγκροτήματος ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι συνέτρεχε τόσο ουσιαστικός λόγος για αυτόν τον έλεγχο.
Χτες το βράδυ, γύρω στις 22:15, στην προσπάθειά μου να κλειδώσω την καγκελόπορτα και να ασφαλίσω το σχολείο, βίωσα ένα ισχυρό σοκ.

Οι άλλοι συνάδελφοι μόλις είχαν φύγει κι εγώ έμεινα πιο πίσω, να τακτοποιήσω ένα διοικητικό θέμα. Τελειώνοντας, κλείδωσα το γραφείο, έβαλα τα πράγματά μου στο αυτοκίνητο, το οποίο, ευτυχώς, ανέβασα στο πεζοδρόμιο με την όπισθεν προς την είσοδο του σχολείου, και κατέβηκα να κλειδώσω. Η εξωτερική πόρτα, συρόμενη με δύο ρόδες που κυλούν πάνω σε μία ράγα, δεν μετακινούνταν εύκολα και, συνεπώς, δεν μπορούσα να την κλείσω και να την κλειδώσω. Έτσι, τηλεφώνησα σε έναν συνάδελφο που μένει κοντά στο σχολείο, να επιστρέψει, για να με βοηθήσει. Στην προσπάθεια να σύρουμε την πόρτα, ώστε να μπορέσουμε να την κλειδώσουμε, η πόρτα βγήκε από το σίδερο που τη συγκρατούσε στο πάνω μέρος της και έπεσε προς τον δρόμο, στο πεζοδρόμιο.

Για καλή μου τύχη, – γιατί είναι σιδερένια, πολύ βαριά πόρτα – η ορμή της ανακόπηκε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου μου, αλλά χτυπώντας με στο κεφάλι, με μία δυνατή ώθηση με έριξε κάτω. Ο συνάδελφος με συνόδευσε στο νοσοκομείο, όπου μου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο χειρουργικό τμήμα και ιατρικές οδηγίες για τις επόμενες ώρες.

Ευτυχώς, ο τραυματισμός μου ήταν ελαφρύς, ένα γδάρσιμο στο κεφάλι και μώλωπες στα χέρια και τα πόδια.
Τελικά, σκέφτομαι ότι πάλι καλά που συνέβη το γεγονός αυτό με αυτές τις συνθήκες σε μένα, γιατί θα μπορούσε να έχει συμβεί κάποιο ατύχημα σε βάρος μαθητών/-τριών ή περαστικών και να είναι πιο σοβαρές οι συνέπειες. Γιατί, έτσι όπως στηριζόταν η συγκεκριμένη πόρτα χωρίς ασφάλεια (δείτε στη φωτογραφία το σίδερο στο πάνω μέρος), θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε θύματα. Ευχαριστώ θερμά τον νεαρό και την κοπέλα που περνούσαν εκείνη την ώρα και έτρεξαν να μας βοηθήσουν.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες, ζητήστε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, από τον Δήμο να ελέγξει τα σχολειά σας – και δεν είναι προεκλογική πολεμική εναντίον του, ούτε είναι εμμονικοί όσοι λένε ότι είναι καιρός να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα της πόλης. Και αναζητήστε και οι ίδιοι/-ες πιθανές αιτίες δυνητικού κινδύνου, για να προστατεύσετε τα παιδιά και τους εαυτούς σας.
Να είμαστε όλοι και όλες καλά και καλή μας αρχή τις επόμενες μέρες, χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Πριν μια βδομάδα είχαν πέσει σοβάδες σε σχολείο στα Πετράλωνα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από μια εβδομάδα στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στα Πετράλωνα, όπου σοβάδες ξεκολλήθηκαν απ’ το κτίριο με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και ενώ τα παιδιά είχαν βγει έξω απ’ τις αίθουσες, καθόντουσαν σε ένα υπόστεγο που υπήρχε. Τότε από την οροφή αυτού έπεσαν οι σοβάδες πάνω στα ανυποψίαστα παιδάκια.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά όπως ενημέρωσε η διεύθυνση του σχολείου τους γονείς αυτά βρισκόντουσαν σε κατάσταση σοκ.

Μάλιστα όπως μεταδίδει το 902.gr, το σχολείο στεγάζεται σε ένα παντελώς ακατάλληλο κτίριο και είχε αποφασιστεί εδώ και δεκαετίες να μεταστεγαστεί σε νέο κτίριο.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί καθώς υπήρχαν μερικές δικαστικές διαμάχες και κωλυσιεργίες όλων των δημοτικών αρχών, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα τα παιδιά να πηγαίνουν σε ένα τόσο επικίνδυνο κτίριο!Ξανά πτώση σοβάδων σε σχολείο πριν 3 ημέρες

Μόλις μερικές ημέρες μετά την πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό σχολείο, στα Πετράλωνα, ήρθε ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό να μας αποδείξει ότι η αρμόδια αρχή έχει αφήσει στο έλεος του θεού τις σχολικές αίθουσες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, στο 36ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, έπεσαν σοβάδες στο εσωτερικό αίθουσας την ώρα του μαθήματος. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός απ’ αυτό, με τον ίδιο τον σύλλογο να δηλώνει αγανακτισμένος με τον Δήμο και να βγάζει ανακοίνωση.

Αυτή αναφέρει:  Η αδιαφορία του δήμου Αθηναίων για τα σχολικά κτίρια είναι τραγική. Επανάληψη του ίδιου σκηνικού για άλλη μια φορά. Σοβάδες έπεσαν στο εσωτερικό του 36ου δημοτικού σχολείου Αθηνών εν ώρα λειτουργίας του σχολείου.

Τραγικές καταστάσεις. Αιτήματα, φωτογραφίες, συναντήσεις, ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων και δουλειά καμία. Εμπαιγμός από όλους τους αρμόδιους. Τελευταία φορά που ενημερώθηκε η διεύθυνση κτιριακών υποδομών ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Η απάντηση εμπεριείχε τουλάχιστον θράσος, αφού για πολλοστή φορά λάβαμε copy paste τα ονόματα όσων είναι υπεύθυνοι για το κτίριο. Δουλειά καμία!

Τι περιμένει τελικά ο δήμος; Περιμένει πότε θα πάρει κάποιον/α το ασθενοφόρο;

Αυτή τη φορά έπεσαν σοβάδες χωρίς να χτυπήσουν τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καθαριότητας. Είμαστε και πάλι τυχεροί. Όπως τυχεροί ήμασταν όταν έπεσε κομμάτι του μπαλκονιού, τυχεροί ήμασταν όταν πλημμύρισε το σχολείο, τυχεροί είμαστε όταν τα παράθυρα στηρίζονται με μολύβια, τυχεροί είμαστε που οι ξύλινες πόρτες δεν έχουν ακόμα πέσει ενώ λόγω παλαιότητας δεν υπάρχουν καν ανταλλακτικά να επισκευαστούν, τυχεροί είμαστε που ζούμε τελικά;;;;;;

Πρόκειται πια για εγκληματική αμέλεια

Keywords
Τυχαία Θέματα