Εμπλοκή Χριστοφιλοπούλου με υποκλοπέα θεμάτων πανελλαδικών εξετάσεων

Μια παράξενη ιστορία που ξεκινάει το 2009 με πρωταγωνιστές το ιδιόκτητη ένας ιδιωτικού σχολείου, την τότε υφυπουργό παιδείας αλλά και την κόρη της εξελίχθηκε στην Καλαμάτα.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο υπόγειο του ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σχολειό του κ Φ.Μπουγά στην Μεσσηνίας είχε στηθεί ένας μηχανισμός υποκλοπής των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2009.Στο μηχανισμό συμμετείχαν εκτός από τον

ιδιοκτήτη και 6 καθηγητές του συγκεκριμένου σχολείου. Τόσο οι καθηγητές όσο και ο ιδιόκτητης πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω όταν προσπαθούσαν να υποκλέψουν τα θέματα και παραπέμφθηκαν σε ΕΔΕ από την υπηρεσία ΠΙΣΔΕ Μεσσηνίας. Στις δύο συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν αποφασίστηκε να απολυθούν οι 3 από τους 6 καθηγητές που συμμετείχαν στον μηχανισμός ενώ οι υπόλοιποι επιβαρύνθηκαν με πολύ υψηλά πρόστιμα. Το παράδοξο ήταν ότι στον ιδιοκτήτης του σχολείου το πρόστιμο που κλίθηκε να πληρώσει ήταν σχεδόν ασήμαντο. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας αποφασίστηκε να σταλεί μια επιστολή στην τότε υπουργό Παιδείας κ Άννα Διαμαντοπούλου αλλά και στην υφυπουργό κ Χριστοφιλοπούλου η οποία ανάφερε μεταξύ άλλων ότι η ποινή του ιδιοκτήτη του σχολείου είναι πάρα πολύ μικρή σε σχέση με την πράξη του. Η επιστολή της ΟΙΕΛΕ έφερε την ένσταση από την πλευρά του υπουργείου το οποίο αναγνώρισε ότι η ποινή για τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου σχολειού είναι επιεικής και παραπέμψε την υπόθεση στο ΚΥΣΔΕ χωρίς να έχει ακόμα εκδικαστει.Ένα χρόνο μετά η κ Χριστοφιλοπούλου όπως αναφέρει η Ομοσπονδία με υπουργική απόφαση προσπαθεί να απελευθερώσει την χρήση των ιδιωτικών σχολείων .Συγκεκριμένα με την υπ. αριθμ. Φ8/125/28113/Δ5/10-3-2011 Υπουργική Απόφαση η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου θεσμοθετεί «οι κτηριακές εγκαταστάσεις και το σύνολο των λοιπών υποδομών των ιδιωτικών σχολείων» να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες «εκπαιδευτικού, επιμορφωτικού, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού ή/και αθλητικού σκοπού»
Μετά από αντιδράσεις όπως αναφέρει η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας η κ. Χριστοφιλοπούλου πήρε πίσω την υπουργική απόφαση ωστόσο λίγους μήνες αργότερα αποκαλύφθηκε ο σκοπός της υπουργικής απόφασης. Η κ. Χριστοφιλοπούλου όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ ήθελε να «βοηθήσει» τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της κόρης της Ελιάνας Χριστοφίλοπούλου η οποία είχε ήδη «δώσει τα χέρια» με τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ιδιωτικού σχολειού της Μεσσηνίας για να χρησιμοποιήσει τον χώρο του σχολειού του ώστε να ανοίξει ιδιωτικά ΙΕΚ .Να σημειωθεί ότι η κόρης της τότε υφυπουργού παιδείας όσο και ο ιδιόκτητης του ιδιωτικού σχολειού είχαν δώσει και κοινή συνέντευξη τύπου κατά την οποία μιλούσαν για τα νέα τους επιχειρηματικά σχέδια .Μετά την αποκάλυψη του θέματος από τον ΟΙΕΛΕ η κυρία Χριστοφυλοπούλου έστειλε επιστολή κατά την οποία χαρακτηρίζει δόλια και άθλια κατασυκοφάντηση από τον πρόεδρος της Ομοσπονδίας .
Διαβάστε όλη την απάντηση της κυρίας Χριστοφιλοπούλου.

Σχετικά με το από 13.11.2012 δελτίου τύπου της ΟΙΕΛΕ Σας γ

Keywords
Τυχαία Θέματα