“Αρειος Πάγος: Αμετάκλητες οι καταδίκες Καλούση-Μπουρμπούλια

Αμετάκλητες κατέστησε ο Άρειος Πάγος τις καταδίκες των πρώην δικαστών Ευάγγελου Καλούση και Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, καθώς απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα το Ποινικο μήμα του Αρείου Πάγου έκρινε πως η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών έχει πλήρη, ορθή και εμπεριστατωμένη αιτιολογία όπως απαιτούν οι συνταγματικές επιταγές. Για το λόγο αυτό απέριψαν τις αιτήσεις των κατηγορουμένων.

Ο Ευάγγελος Καλούσης καταδικάστηκε

για δωροδοκία, καθώς όταν υπηρετούσε στην Κρήτη φέρεται να εισέπραξε από φίλο του επιχειρηματία το ποσό των 4.000 ευρώ για να χειριστεί ευνοϊκά υπόθεσή του για απασχόληση αλλοδαπών γυναικών χωρίς άδεια και χωρίς βιβλιάρια υγείας, ενώ απέφυγε να δηλώσει εξαίρεση από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Επίσης το 1999 φέρεται να πήρε περίπου 9.000 ευρώ προκειμένου να αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους κατηγορούμενο.

Επιπλέον ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης διαδίκων σε υπόθεση υιοθεσίας όπου φέρεται να ζήτησε 30.000 ευρώ τα οποία όμως ο διάδικος δεν δέχθηκε να τα δώσει.

Σε ότι αφορά την πρώην ανακρίτρια, καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παθητική δωροδοκία, καθώς, το 2001, φέρεται ότι εισέπραξε από επιχειρηματία 23.476 ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει ευνοϊκά την υπόθεσή του και να μην τον προφυλακίσει, αφήνοντάς τον παράλληλα ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα