Ανακάλυψαν καταδικασμένους εφοριακούς που παρέμεναν στη θέση τους

Είχαν ασκηθεί διώξεις, ακόμα και ποινές από δικαστήρια για κάποιος από αυτούς όμως οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στις καλένδες. Ο λόγος για 55 εφοριακούς και τελωνειακούς του υπουργείου Οικονομικών, για τους οποίους χτύπησε «καμπανάκι» πειθαρχικού ελέγχου από τους ελεγκτές-επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Αν και έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη ή έχει επιβληθεί ποινή από ποινικό δικαστήριο, διαπιστώθηκε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στο υπουργείο Οικονομικών δεν είχαν προχωρήσει τις διαδικασίες για τον πειθαρχικό τους έλεγχο.

Με την ενεργοποίηση του συστήματος παρακολούθησης

της πειθαρχικής διαδικασίας, το σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) εντόπισε ότι η διερεύνηση των υποθέσεων είχε «βαλτώσει», με αποτέλεσμα οι εν λόγω υπάλληλοι να παραμένουν στη θέση τους χωρίς να προχωρούν οι πειθαρχικές διαδικασίες.

Τα αδικήματα για τα οποία ασκήθηκαν διώξεις δεν είναι όλα ελαφρά. Υπάρχουν περιπτώσεις εκβίασης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παθητικής δωροδοκία, υπεξαίρεσης, υπεξαγωγής εγγράφου, πλαστογραφίας, απιστίας, απάτης κατ” εξακολούθηση, παραβίασης μυστικών της πολιτείας, παράβασης καθήκοντος κ.ά.

Κατόπιν εντολή Στουρνάρα, οι κατηγορούμενοι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία μέχρι την ολοκλήρωση της διερεύνησης των υποθέσεων, ενώ παράλληλα θα υπάρξει έρευνα των λόγων για τους οποίους η πειθαρχική διαδικασία δεν ξεκίνησε ποτέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα