Αναίτιες προσαγωγές τρανσέξουαλ καταγγέλλονται στη Θεσσαλονίκη

Καθημερινές αναίτιες προσαγωγές διεμφυλικών (τρανσέξουαλ) ατόμων πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 30 Μαΐου, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι προσαγωγές γίνονται στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, όπου οι διεμφυλικοί κρατούνται τουλάχιστον για 3-4 ώρες με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων και της σεξουαλικής εργασίας, ενώ η συμπεριφορά των αστυνομικών προς τους προσαχθέντες είναι εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια και την τιμή τους.

Μάλιστα σε τουλάχιστον τρεις από τις καταγγελίες, αναφέρεται ότι οι αστυνομικοί σταμάτησαν εν κινήσει τρεις διεμφυλικούς ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους, το ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν δίχως καμία απολύτως δικαιολογία.

Σε όλες τις περιπτώσεις καταγγέλλεται απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αστυνομικών, ενώ, όπως αναφέρει το Σωματείο, σε διαμαρτυρίες των διεμφυλικών γυναικών, τις απείλησαν ότι αν δεν «συμμορφωθούν» θα τους κάνουν μήνυση για απείθεια.

«Το γεγονός μάλιστα ότι οι προσαγωγές αυτές γίνονται σε καθημερινή βάση από τις 30.5.2013, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις τοπικών παραγόντων (δημοσίων και εκκλησιαστικών) κατά του Thessaloniki Pride, δημιουργεί εύλογες απορίες και σκέψεις ότι πρόκειται για στοχοποίηση εν όψει του Gay Pride της συμπρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις KoutiPandoras