Αδ. Πεπελάσης: «Ασόβαρες πολιτικές οδήγησαν στη ματαίωση της συγχώνευσης Εθνικής-Eurobank»

Τα απόνερα του ναυγαγίου για το deal μεταξύ της Εθνικής και της Eurobank καλά κρατούν. Ο οικονομολόγος, πρώην διοικητής τραπεζών και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, Αδαμάντιος Πεπελάσης κάνει λόγο για “ασόβαρες πολιτικές”, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι τα κίνητρα της τρόικας στο θέμα “δεν ήταν

καθαρά”.

Μιλώντας στο ρ/σ Βήμα FM ο κ. Πεπελάσης ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι θλιβερό ότι μια μεγάλη προσπάθεια για τη συνένωση ανακοινώθηκε, χτύπησαν οι καμπάνες και μετά μας είπαν ότι δεν προχωρεί. Αυτό συνιστά ασόβαρες πολιτικές. Δεν ξέρω πού να αναζητήσω τον φταίχτη, αλλά δεν πρέπει να γίνονται σε μια περίοδο που η κοινωνία είναι πολύ εύθικτη και έτοιμη να παρεξηγήσει τα πάντα».

Ο κ. Πεπελάσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι αν δεν ήταν έτοιμοι να πορχωρήσουν έπρεπε να βρουν άλλο τρόπο να πείσουν την τρόικα. Και αυτό “διότι η τρόικα δεν είναι πάντοτε εκείνη που υπαγορεύει την πολιτική για την ελληνική οικονομία και υπάρχουν πολλές υποψίες για τα κίνητρά της».

Ο κ. Πεπελάσης εκτίμησε επίσης ότι είναι απίθανο να επιστρέψει η ελληνική οικονομία στην ανάπτυξη μέσα στο 2013, ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Παράλληλα χαρακτήρισε ανεπαρκέστατο το εγχώριο πολιτικό προσωπικό. «Ποιοι δείκτες δείχνουν οριστική και βέβαιη μετακίνηση προς τα εμπρός; Το να μου λέει ο κ. Βενιζέλος π.χ. ότι θα βρω απασχόληση για 700.000 ανέργους, το θεωρώ αστείο, ανόητο και ασόβαρο… Αυτό δεν βοηθάει να καταλάβουμε και να βοηθήσουμε όλοι να αλλάξει η ρότα της ελληνικής οικονομίας

Keywords
Τυχαία Θέματα