Handelsblatt: Στο Λουξεμβούργο και με ξένη διοίκηση η έδρα του ΤΑΙΠΕΔ

Στο ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ στο Λουξεμβούργο, υπό ξένη διοίκηση, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Der Handelsblatt.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει πως αρκετές ιδιωτικοποιήσεις που είχαν σχεδιαστεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2013 δεν έχουν καν ξεκινήσει ακόμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά την πώληση της ΔΕΗ, των

ΕΛΤΑ και τα λιμάνια σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ενώ διαπιστώνει και καθυστερήσεις στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων ύδρευσης, αλλά και των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ποιοι είναι οι λόγοι της καθυστέρησης; Σύμφωνα με την Handelsblatt, στην κυβέρνηση Παπανδρέου έλειπε η πολιτική βούληση, ενώ υπήρχαν και γραφειοκρατικά και νομικά εμπόδια. Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι συχνές αλλαγές στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ τα τελευταία χρόνια.

«Η τρόικα εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με ένα ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης με ξένη διοίκηση και έδρα το Λουξεμβούργο», αναφέρει η Handelsblatt, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Keywords
Τυχαία Θέματα