Eurovision 2024: Η απάντηση της Μαρίνας Σάττι για την στάση της στην συνέντευξη τύπου (video)

Μπορεί η διοργανώτρια EBU να τονίζει συνεχώς τη μη πολιτική χροια στη Eurovision, όμως με τις έντονες πολιτικές εξελίξεις που τρέχουν, κάτι τέτοιο δεν είναι πολλές φορές δυνατό να συμβεί.

Έτσι και φέτος, με φόντο τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού, όπως φαίνεται έχει ένα βαθύ πολιτικό χρώμα καθώς πολλές χώρες δείχνουν το φιλοπαλαιστινιακό τους ύφος, θέλοντας να μη συμμετέχει

το Ισραήλ, λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Οι αντιδράσεις εναντίον του Ισραήλ ξεκίνησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και εντάθηκαν όταν δημοσιοποιήθηκαν οι στίχοι του τραγουδιού που θα το εκπροσωπούσε. Το κομμάτι είχε, αρχικά τον τίτλο «October Rain», ο οποίος παρέπεμπε στην πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς, τον Οκτώβριο του 2023, σε ισραηλινό φεστιβάλ μουσικής.

Οι διοργανωτές ζήτησαν από το Ισραήλ να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, τόσο στον τίτλο όσο και στους στίχους που παραπέμτουν, έστω και εμμέσως, σε πολιτικά μηνύματα, και κάπως έτσι καταλήξαμε στο «Hurricane» το οποίο ερμήνευσε στον β’ ημιτελικό της Πέμπτης η 20χρονη Έντεν Γκολάν.

Η απάντηση της Μαρίνας Σάττι στα σχόλια για την εμφάνισή της

Μετά την … στάση από την Μαρίνα Σάττι η οποία βιντεοσκοπήθηκε να είναι ιδιαίτερα νυσταγμένη και κουρασμένη κατά τη στιγμή που παρακολουθούσε τη συνέντευξη Τύπου της ισραηλινής υποψηφιότητας στο διαγωνισμό, η ελληνίδα εκπρόσωπος απαντάει για πρώτη φορά για τα χασμουρητά και τους μορφασμούς που έκανε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου,και έφερε αντιδράσεις από ορισμένους.

«Δεν είχα την πρόθεση να προσβάλω κανέναν» ξεκαθάρισε η νεαρή τραγουδίστρια, απαντώντας στα σχόλια που δέχθηκε για την εμφάνισή της στην συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας μετά τον Β’ Ημιτελικό.

Η καλλιτέχνιδα τόνισε πως τόσο εκείνη όσο και η ελληνική αντιπροσωπεία έχουν φέρει «μόνο θετική ενέργεια στην κοινότητα και χαρά όπου και εάν πηγαίναμε».

Η ίδια ανέφερε πως «δεν γνώριζα ότι έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις γιατί όλη μέρα ήμασταν στην αρένα για πρόβα και είχα κλειστό το κινητό. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι δεν είχαν την πρόθεση να προσβάλω κανέναν».

«Είμαστε εδώ για τη μουσική και έχουμε φτάσει στον τελικό μας στόχο, είμαστε στον τελικό. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα δώσουμε τα δυνατά μας και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλη την διαδρομή, όλη την στήριξη και την αγάπη μέχρι τώρα» πρόσθεσε η Μαρίνα Σάττι.

Keywords
Τυχαία Θέματα