Ζ. Κ. Γιούνκερ: Προτείνει κατώτατο μισθό και 300 δισ. για έργα δημοσίων επενδύσεων στην Ευρώπη

Την ανάγκη να θεσπιστεί κατώτατος μισθός σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και να λαμβάνεται υπόψη ο κοινωνικός αντίκτυπος στα προγράμματα διάσωσης τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο διορισθείς πρόεδρος της Κομισιόν κατέθεσε στους ευρωβουλευτές τις θέσεις και τους στόχους του προκειμένου να επικυρωθεί ότι αναλαμβάνει την προεδρία της Κομισιόν.

Ο Ζ. Κ. Γιουνκερ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ανάκαμψης της ευρωζώνης, ζητώντας 300 δισ. ευρώ για έργα δημοσίων επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κυρίως

για τους νέους και να δοθεί ώθηση στην οικονομία σε βάθος τριετίας.

Διευκρίνισε πως τα κεφάλαια μπορούν να συγκεντρωθούν από τους υφιστάμενους πόρους των προϋπολογισμών, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να υπάρξει παραβίαση των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ. «Χρειάζεται να επαναβιομηχανοποιήσουμε την Ευρώπη» δήλωσε και υποσχέθηκε ότι το Φεβρουάριο του 2014 θα υπάρξει πρόγραμμα εργασίας για επενδύσεις στους κλάδους ενέργειας, μεταφορών και ευρυζωνικών δικτύων.

Δήλωσε επίσης πως θα εργαστεί στην κατεύθυνση της υιοθέτησης κατώτατου κοινωνικού μισθού σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Όλες οι χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα θέσουμε έναν ελάχιστο κοινωνικό μισθό, ελάχιστο εισόδημα και εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα»» δήλωσε.

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – “ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ”

Υπερήφανος γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μέλος της Ευρωζώνης, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της Ευρωζώνης».

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν αναφέρθηκε στις «Κασσάνδρες» και στους κερδοσκόπους που είχαν στοιχηματίσει στη διάλυση της Ευρωζώνης, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

«Καταφέραμε να επιδιορθώσουμε εν πτήσει, ένα φλεγόμενο αεροσκάφος», τόνισε ο κ .Γιούνκερ, τονίζοντας, μ’ αυτό τον τρόπο, την επιτυχή, κατά την εκτίμησή του, αντιμετώπιση της κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα