ΑΦΙΕΡΩΜΑ BLOOMBERG ΣΤΗΝ Α. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ – “Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΙΣΩ ΑΠ’ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ”

Αφιέρωμα στην Αναστασία Σακελλαρίου , επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας φιλοξενεί το Bloomberg.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, όταν η τραπεζίτης επέστρεφε το 2009 στην Ελλάδα, αφήνοντας τη θέση της στην Credit Suisse «αναρωτιόμουν αν θα βρω στην Ελλάδα κάτι με ενδιαφέρον και μια καινούργια πρόκληση. Το βρήκα»

λέει η κυρία Σακελλαρίου.

Έχοντας δεκαετή εμπειρία από μεγάλες τράπεζες στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη στόχος της είναι να ξαναφέρει υγεία στις ελληνικές τράπεζες που επλήγησαν από την κρίση.

Μια ένδειξη της επιτυχίας της είναι το γεγονός πως μέσα στη χρονιά οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8,3 δισ. ευρώ. Σε αυτό συνεισέφεραν επενδυτές όπως η Fidelity, η Black Rock και η Paulson & Co.

Επιστροφή στην κανονικότητα

Καθώς η ηρεμία επέστρεψε οι τέσσερις συστημικές τράπεζες μπορούν να δουν ξανά το μέλλον τους με αισιοδοξία. Η κυρία Σακελλαρίου επεσημαίνει στο Bloomberg. «Η πρόκληση και η αποστολή είναι να επιστρέψει στην κανονικότητα ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας. Σε άλλες χώρες μιλάγαμε για μία ή δύο τράπεζες, εδώ μιλάμε για ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα» λέει η κυρία Σακελλαρίου.

Σπούδασε στο εξωτερικό

Από την εποχή που όντας 14 ετών επισκέφτηκε ένα summer school στην Αγγλία ήθελε να σπουδάσει εκεί. Μετά την αποφοίτηση της από το Αρσάκειο σπούδασε στα πανεπιστήμια του Warwick και του Reading πριν βρει την πρώτη της δουλειά στην Deutsche Bank στο Λονδίνο. Ακολούθησε πέρασμα στην Wall Sreet όπου εργάστηκε στην Salomon Bros. Το 2000 επέστρεψε στο Λονδίνο για την Credit Suisse. «Όταν έχεις εργαστεί στο City για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ξέρεις πως υπάρχουν πάντα κρίσεις , υπάρχουν δύσκολες στιγμές και έχεις εκπαιδευτεί να βρίσκεις λύσεις. Όταν πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσεις τέσσερις τράπεζες περίπου ταυτόχρονα μπορεί κανείς να φανταστεί τις δυσκολίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα