Υπουργική απόφαση “θάβει” το ελληνικό γιαούρτι – Υπακοή στον ΟΟΣΑ! – Γιαούρτι με γάλα σκόνη!

09:07 5/4/2016 - Πηγή: BankWars

Ριζικές ανατροπές στην αγορά γάλακτος, φέρνει απόφαση «βόμβα» που αποσυνδέει το νωπό γάλα από την παρασκευή γιαουρτιού και αφήνει «παράθυρο» ακόμη και για χρήση σκόνης γάλακτος.

Το προσχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης που λήφθηκε στο πλαίσιο της προσαρμογής με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που φέρνει τα πάνω κάτω στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος».

Στη φΩτο, ο Πρωθυπουργός, με τον αξιότιμο κ.Γκουρία του ΟΟΣΑ.
Υπογραφή συμφωνίας Τσίπρα – Γκουρία για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑΗ εφημερίδα κάνει λόγο για υπουργική απόφαση που υποβαθμίζει ποιοτικά το γιαούρτι και απειλεί με καταστροφή τους γαλακτοπαραγωγούς. Μάλιστα σημειώνει ότι την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να ακυρώσει την ιδιαιτερότητα ενός brand name με εξαγωγές 140 εκατ. ευρώ, οι Τσέχοι διεκδικούν τη χρήση του όρου ελληνικό γιαούρτι στα γαλακτοκομικά προϊόντα τους.

Το άρθρο 82 στον υπό τροποποίηση κώδικα τροφίμων αλλάζει τα δεδομένα, καθώς προβλέπει ότι: «Γιαούρτι χαρακτηρίζεται το γαλακτοκομικό προϊόν το οποίο παράγεται από τη ζύμωση και την πήξη του γάλακτος» ανοίγοντας τη δυνατότητα για «ολικά αφυδατωμένο γάλα ή παραγώγων γάλακτος σε μορφή σκόνης».

Ταυτόχρονα σχέδιο των Τσέχων που έχει υποβληθεί στην Κομισιόν υιοθετεί τον όρο «ελληνικό γιαούρτι». Με το διάταγμα αυτό η Τσεχία διεκδικεί να παρασκευάζει γαλακτοκομικά προϊόντα με τον όρο «ελληνικό γιαούρτι».

ΠΗΓΗ: Έθνος

Keywords
Τυχαία Θέματα