ΒΟΥΛΗ: Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Στην πρωτολογία

Προκηρύξτε εκλογές κ. Τσίπρα. Ελάτε αν τολμάτε.Δεν θα αργήσει η ημέρα που η εκτροπή θα πέσει στο κενό μαζί με την κυβέρνησή σας.Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο, εγώ εκλέχτηκα.Να απαντήσετε κάποια στιγμή ποιος κρύβεται πίσω από την offshore
της Αυγής.Το κίνημα πλειστηριασμός νέο κινημα αγανακτισμενων.Η κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ κάνει οριζόντιες αυξήσεις στου φόρους.Η κολακεία της μετριότητας είναι η χειρότερη μορφή διαφθοράς.Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν μια εκτροπή. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει αντιληφθεί τις πραγματικές προθέσεις σας. Βρίσκονται απέναντι στις μεθοδεύσεις σας.Δεν θα μετατρέψετε την Ελλάδα σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Η ΝΔ θα είναι δημοκρατικό ανάχωμα στα σχέδια σας στη Βουλή, στην κοινωνία.Διαπράξατε μέγιστο θεσμικό ατόπημα κ. Τσίπρα. Επιδιώξατε να θέσετε τους δικαστές προ τετελεσμένων γεγονότων.Η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών στιγματίζει την κυβέρνησή σας.Ο νόμος Παππά έχει ακυρωθεί στη συνείδηση του λαού και πολύ σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ θα τον ακυρώσεις και τυπικά.Αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος και σας έδινε 200 εκ. θα του δίνατε άδεια να φτιάξει κανάλι;Επιχειρήσατε να στήσετε ένα νέο τρίγωνο διαπλοκής. Να χρηματοδοτήσετε το ΣΥΡΙΖΑchannel με λεφτά της Τράπεζας Αττικής λες και ήταν η ΣΥΡΙΖΑBank.Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα. Η αντιπολίτευση και οι αποκαλύψεις απέτρεψαν τον κ. Καλογρίτσα από το να πάρει κανάλι. Ας μην γινόταν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα έφευγε.Πώς γίνεται μια μεσαία κατασκευαστική εταιρεία να δεκαπλασιάζει το πιστοληπτικό της όριο μέσα σε λίγους μήνες;Σκοπός του διαγωνισμού ήταν ο έλεγχος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.Η υπόθεση του διαγωνισμού – φιάσκο για τις τηλεοπτικές άδειες θα διδάσκεται για πολλά χρόνια στα πανεπιστήμια ως πρότυπο διαπλοκής.Στόχος σας ήταν να φτιάξετε τη δικιά σας αριστερή διαπλοκή.Μητσοτάκης: Κοσκωτάς – Τσίπρας, ένας Ματζουράνης δρόμοςΤα ορφανά του Τσοχατζόπουλου βρήκαν σε εσάς τον θετό τους πατέρα.Ήσασταν από την πρώτη στιγμή σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού που με ευθύνη των Μέσων Ενημέρωσης κυριάρχησε στη χώρα μας.Ο Λάκης Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται κ. Τσίπρα;Με τον κύριο Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μία γάτα; Σοβαρευτείτε επιτέλους.Το πιο σύντομο ανέκδοτο: το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.Η πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα.Εσείς τι θα αφήσετε πίσω σας όταν θα εγκαταλείψετε την εξουσία; Το τρίτο Μνημόνιο, την περικοπή των συντάξεων, τους «Καρανίκες» ή την προσπάθειά σας να δημιουργήσετε ένα δικό σας σύστημα διαπλοκής;Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Δεν αξίζει στη χώρα να έχει εσάς πρωθυπουργό.

Στη δευτερολογία

Η χυδαιολογία σας ήταν η επιβεβαίωση της ενοχή σας και της δικής σας κατάρρευσης.Οι πολίτες σας γνωρίζουν και με γνωρίζουν.Η ταυτότητά σας γράφει ότι είσαστε ο πιο ψεύτης, ο πιο ανίκανος και πιο αποτυχημένος πρωθυπουργός. Το ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράφει ότι είαστε και ο πιο νέος τέως πρωθυπουργός.Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που υποσχέθηκε 13η σύνταξη; Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ.Είσαστε ή δεν είσαστε αυτός που έλεγε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και γίνονται για πρώτη φορά πλειστηριασμοί από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχετε ιδέα για τι πράγμα μιλάτε. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απολύσετε αυτούς που σας γράφουν αυτά που λέτε.Μιλήσατε για τα δάνεια των κομμάτων και ενδεχόμενη ζημιά στις τράπεζες. Δεν ντρέπεστε να μιλάτε όταν με τους δικούς σας χειρισμούς και του κ. Βαρουφάκη οι τράπεζες ζημιώθηκαν 25 δισ. ευρώ.Σήμερα το Eurogroup δεν αποδέσμευσε όλη της δόση. Και ο κ. Τσακαλώτος έχει το θράσσος να λέει ότι δεν τα χρειαζόμαστε αυτά τα λεφτά. Βέβαια, γιατί προορίζονταν για την πραγματική οικονομία…Θα έρθουν ή όχι τα πόθεν έσχες των διεκδικητών των τηλεοπτικών αδειών. Θέλετε ή δε θέλετε να έρθουν τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών στη Βουλή;Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Siemens, αλλά το ζήτημα είναι τι έκανε η δική σας κυβέρνηση. Αν δεν σας αρέσει ο δικός μας εξωδικαστικός συμβιβασμός να το αλλάξετε. Σταματήστε την καραμέλα.Κανείς δεν μου χάρισε ποτέ κανένα τηλεφωνικό κέντρο. Λέτε ψέματα και το ξέρετε.Αναφερθήκατε στον Κήρυκα Χανίων. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τολμάτε να μιλάτε για θαλασσοδάνεια. Δεν ντρέπεστε λίγο;Είστε ή δεν είστε κε Τσίπρα το αγαπημένο παιδί του Κουρή και του αυριανισμού;Δε μας είπατε κ. Τσίπρα ποιο κανάλι φιλοξενούσε τον Λαζόπουλο;Και να σας πω και άλλο ένα όνομα κ. Τσίπρα. Ένα εφοπλιστή – καναλάρχη κ. Καραγιώργη τον γνωρίζετε;Ονόματα θέλετε; Σας ανέφερα. Τώρα περιμένω τις απαντήσεις σας. Και μέχρι τότε οι κατηγορίες για στήσιμο νέας διαπλοκής θα σας βαραίνουν.Όταν εγώ πήρα τρία πτυχία σε κορυφαία πανεπιστήμια, εσείς κάνατε 10 χρόνια να βγάλετε το ΜετσόβειοΜιας και αναφερθήκατε, προκηρύξτε και πάλι εκλογές να δούμε και να μετρηθούμε.Σας αφήσω στη μοναξιά σας να αποδείξετε ποιος είναι λιγότερο ή περισσότερο διαπλεκόμενος.
Keywords
Τυχαία Θέματα