ΒΟΥΛΗ Κ.Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα ζείτε σε παράλληλο σύμπαν – Κερδίσατε την εξουσία λέγοντας ψέμματα

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οσον αφορά το παράλληλο πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως πρόκειται για αντιπερισπασμό, ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση την κατηγόρησε πως ζει σε παράλληλο σύμπαν.

«Αυτό το παράλληλο πρόγραμμα γίνεται προκειμένου εσείς να μπορείτε να σταθείτε στην εξουσία. Η κυβέρνηση καταθέτει

αυτό το νομοσχέδιο ως αντιπερισπασμό», δήλωσε και τόνισε: «Το παράλληλο πρόγραμμα που μας παρουσιάζετε αποδεικνύει ότι ζείτε σε παράλληλο σύμπαν».

«Εμείς σύντομα θα καταθέσουμε ένα πρόγραμμα κοστολογημένης κοινωνικής πολιτικής», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

-“Σήμερα περισσότερο από όλους πλήττονται οι πιο αδύναμοι. Η κοινωνική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτη. Επί 8 μήνες ο κ. Τσίπρας προϊσταται. Όλοι έχουμε δει τις συνέπειες. Κλειστές τράπεζες και επιδείνωση της οικονομίας»

-«Είναι αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι θα οδηγηθούμε σε μειώσεις συντάξεων. Το λογαριασμό της κυβερνητικής ανικανότητας την πληρώνουν οι άνεργοι».

-«Κερδίσατε μία φορά την εξουσία λέγοντας ψέμματα στους πολίτες. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

-«Η πολιτική σας οδηγεί στην απόλυτη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης»

-«Όσες φορές προσπάθησε να εκβιάσει τους εταίρους, βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο»

-«Επικρατεί αίσθημα βαθιάς απογοήτευσης στους πολίτες. Για αυτό και οι περισσότεροι γύρισαν την πλάτη τους στον κ. Τσίπρα»

-“Προσπάθησα να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της χώρας μου που ο κ. Τσίπρας έχει τραυματίσει βαρύτατα. Ζήτησα από τους εταίρους να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα από τους εταίρους μου να είναι και αυτοί εντάξει στις υποχρεώσεις τους».

-«Πρέπει να αποτραπούν δυσάρεστες εξελίξεις για την χώρα μας. Καταφέραμε να αποτρέψουμε το κλείσιμο των συνόρων για λίγες μέρες. Η Τουρκία πρέπει να αποδείξει έμπρακτα ότι θέλει να συνεργαστεί με την ΕΕ, έχει λίγο χρόνο να το αποδείξει».

Σύμφωνα με το κ. Μητσοτάκη, το πραγματικό δίλημμα που υπάρχει στη χώρα είναι αν θα προχωρήσει μπροστά με δίκαιες μεταρρυθμίσεις ή θα μείνει στάσιμη στο παρελθόν. Κατηγόρησε δε τη κυβέρνηση ότι τόσο καιρό ουσιαστικά δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αντίθετα διαλαλεί πως δήθεν διαπραγματεύεται. Για τους αγρότες, είπε πως έπρεπε να αποτελεί δύναμη εξόδου από τη κρίση αλλά η κυβέρνηση με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει τους αδικεί. « Σήμερα ζητούνται παρεμβάσεις 1,8 δις από το ασφαλιστικό για να καλυφθεί το κενό και είναι δική σας ευθύνη που θα οδηγηθούμε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σε μειώσεις συντάξεων», είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τον οποίο προειδοποίησε να μην στήσει όπως είπε, ένα σκηνικό ρήξης με τος εταίρου μας, ενόψει της αξιολόγησης. « Κάθε φορά που ο πρωθυπουργός πήγε να εκβιάσει, βρέθηκε η χώρα με τη πλάτη στο τοίχο.

Ακόμα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως έχει μηδενική κοινωνική ευαισθησία και ότι τα μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρήσει την εξουσία και να φτιάξει κομματικό κράτος.

«Υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα, πρόγραμμα ελέγχου του κράτους, που υλοποιείται με μεγάλη ταχύτητα αποτελεσματικότητα», είπε και αναφέρθηκε στις πρόσφατες κρίσεις στην αστυνομία και το δημόσιο σύστημα παιδείας.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε επίσης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Για τις… περήφανες διαπραγματεύσεις γιατί επανέρχεστε; Το φάντασμα Βαρουφάκη εξακολουθεί να πλανάται. Σας ακούει και μιλάει ο κ. Βαρουφάκης. Θα την μάθουμε την αλήθεια κάποτε. Θα μάθουμε τότε τι ξέρατε για το παράλληλο πρόγραμμα, για το νομισματοκοπείο» είπε στον Πρωθυπουργό.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ δεν ψηφίζει «ούτε εύκολα ούτε δύσκολα, ψηφίζουμε σωστά και λάθος» και σημείωσε ότι «το ασφαλιστικό που φέρνετε είναι λάθος».

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να αναφέρεται μόνο στις τελευταίες εκλογές. «Ρωτήστε έναν άνθρωπο στο δρόμο» τον παρότρυνε για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απαξιωθεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ιανουαρίου. «Δεν σας πιστεύουν οι πολίτες. Θα σας καταδιώκουν τα ψέματα που είπατε το Σεπτέμβριο» είπε με έμφαση και επικαλέστηκε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. «Δεν μιλώ για πρόθεση ψήφου γιατί σας στεναχωρεί. Δείτε τα ποιοτικά στοιχεία: Πόσοι θεωρούν ότι είναι καλύτερα τα πράγματα ένα χρόνο μετά;» ρώτησε τον Πρωθυπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα