“Καυτή” εβδομάδα – Εγγυήσεις Σαμαρά- Βενιζέλου στους βουλευτές για να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα

(upd)Τις εγγυήσεις που θα δοθούν στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προκειμένου να ψηφίσουν τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα στη Βουλή βρέθηκαν, στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν για όλα τα καυτά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ προτεραιότητα δόθηκε στα προαπαιτούμενα και ιδιαίτερα στην υπόθεση της “μικρής ΔΕΗ”, που προκαλεί αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ευ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων (για τους εργαζομένους και τους κατοίκους των περιοχών) και θα προστεθούν και άλλες.

Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης. Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για την παράνομη μετανάστευση με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης Χαρ.Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Β.Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ.Βαρβιτσιώτη

.

ΒΟΥΛΗ: “Καυτή” εβδομάδα

Με τη γνωστή διαδικασία του κατεπείγοντος προωθείται εντός της εβδομάδας προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο – σκούπα με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ.

Οι τρεις βασικές δράσεις που θα πρέπει να νομοθετηθούν έως τις 7 Ιουλίου (πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα δηλαδή) αφορούν την αδειοδότηση των επιχειρήσεων, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων και τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» θα προωθηθεί με ξεχωριστό νομοσχέδιο, αφού υπάρξει τελική συνεννόηση με την τρόικα. Σε ξεχωριστά νομοσχέδια θα προωθηθούν και τα θέματα της καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», καθώς και των δασών.

Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται εσωκομματικούς κραδασμούς κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου – σκούπα. Από την άλλη, στο Μαξίμου θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αλλωστε, στα θερινά τμήματα υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασης βουλευτών που είτε δηλώνουν κώλυμα, είτε διαφωνούν με κάποιες ρυθμίσεις.

Original article: “Καυτή” εβδομάδα – Εγγυήσεις Σαμαρά- Βενιζέλου στους βουλευτές για να ψηφίσουν τα προαπαιτούμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα