ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Από τις εφορίες η είσπραξη εισφορών

Κοινό σχέδιο δράσης για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας των φορέων κοινωνικής ασφάλισης που προβλέπει την ενσωμάτωση της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών στη φορολογική διοίκηση υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το σχέδιο δράσεις που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιανουάριο 2017 και θα υλοποιηθεί σταδιακά , αποτελεί ένα εκ των προαπαιτούμενων για την υπο- δόση του 1 δισ. ευρώ.

Το νέο μοντέλο είσπραξης θα επιτρέψει στα ασφαλιστικά ταμεία να επικεντρωθούν στις κύριες αρμοδιότητές τους που είναι η εξυπηρέτηση και έκδοση

παροχών στους δικαιούχους και όχι η είσπραξη εισφορών.

Το σχετικό σχέδιο έχει το εξής χρονοδιάγραμμα δραστηριοτήτων:

30/09/2014 -Μελέτη σκοπιμότητας για την ενσωμάτωση των διαδικασιών υποβολής δηλώσεων ασφαλιστικών εισφορών, καταβολής και είσπραξής τους, στη φορολογική διοίκηση (ποσοτική και ποιοτική ανάλυση).31/12/2015 -Δημιουργία του Κεντρικού Μητρώου των υπόχρεων καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος φυσικών / νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων.31/12/2016 -Εναρμόνιση (πλήρης παραμετροποίηση) της βάσης εισφορών μεταξύ των μεγαλύτερων Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης με το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων/ασφαλιστικών κλάσεων.01/07/2017 -Συγχώνευση της είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών στη φορολογική διοίκηση.

Original article: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Από τις εφορίες η είσπραξη εισφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα