ΒΟΥΛΗ Φ.Γεννηματά: Υποσχέσεις και όχι υπογραφές για ανοιχτά σύνορα – “Είχατε Βαρουφάκηδες και στο προσφυγικό

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ γα «κοκορομαχία χωρίς ουσία», επιτέθηκε στον πρωθυπουργό επιρρίπτοντας του ευθύνες ότι δεν κατάφερε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών να πάρει γραπτές εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις που λήφθηκαν και αφορούν την Ελλάδα, δήλωσε ότι θα ψηφίσει άρθρα του παράλληλου προγράμματος όπως η κάλυψη των απόρων και των ανασφάλιστων

και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολούθησε στο προσφυγικό “μια ιδεοληπτική πολιτική των δήθεν ανοιχτών συνόρων, δεν αξιοποίησε έγκαιρα όλα τα εργαλεία της ΕΕ , άφησε την Τουρκία να μεταφέρει τα σύνορα της στο Αιγαίο, ενώ κατέστησε τα Σκόπια προνομιακό συνομιλητή.

“Σας άκουσα να λέτε ότι δεν πρόκειται να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας. Και δεν σας κρύβω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα, γιατί σας θυμάμαι πριν από λίγους μήνες από αυτό το βήμα να λέτε ότι αυτή η Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει μνημόνιο”, είπε χαρακτηριστικά η Γεννηματά και συνέχισε: “Μπορούμε να ελπίζουμε ότι τα σύνορά μας για τις επόμενες 15 ημέρες θα παραμείνουν ανοιχτά”;

“Είχατε Βαρουφάκηδες στο κόμμα σας στο προσφυγικό. Με τις ιδεοληψίες τους διέλυσαν τις δομές που υπήρχαν. Αντί να ζητήσουμε έγκαιρα βοήθεια από τους Ευρωπαίους, έλεγαν θα σας γεμίσουμε με πρόσφυγες. Αυτά έλεγαν. Πόσους μικρούς Βαρουφάκηδες έχετε; Ως πότε θα τους ρίχνετε τις ευθύνες. Αναλάβετε, κύριε πρωθυπουργέ, επιτέλους την ευθύνη για τα λάθη σας”.

ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχολιάζοντας το “παράλληλο πρόγραμμα”, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε για σχέδιο νόμου που είναι “λίθοι και πλίνθοι ατάκτως ερριμμένα, χωρίς αρχή και τέλος, με μικροεξυπηρετήσεις και ρουσφέτια”.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει μια δήθεν εικόνα ευαισθησίας, τονίζοντας ότι αν πραγματικά το επιθυμεί θα πρέπει να υιοθετήσει την πρόταση του κόμματος της, που προβλέπει μεταξύ άλλων την επαναφορά και την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και τα προνοιακά επιδόματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα