ΒΟΥΛΗ – ΔΙΑΠΛΟΚΗ – Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Με τη Δικαιοσύνη θα κάνετε ό,τι και με το Μνημόνιο, «θα σκίσετε τη γάτα»

Η χώρα βουλιάζει, η οικονομία δεν υφίσταται, υπογράμμισε η πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα κάνει με τη Δικαιοσύνη ό,τι έκανε και με το Μνημόνιο, δηλαδή «θα σκίσει τη γάτα».

«Αφού δεν καταφέρατε να καταργήσετε τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, σας προκαλώ αύριο το πρωί ακυρώστε τις 13 νομοθετικές

ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο» απάντησε στον πρωθυπουργό η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενη στις καταγγελίες του πρωθυπουργού περί 13 σοβαρών παρεμβάσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στη Δικαιοσύνη.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά, πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη χορήγηση δανείων σε κόμματα και ΜΜΕ, ωστόσο κάλεσε τον κ. Τσίπρα εκ νέου να συναινέσει στη δική της πρόταση για εξεταστική για την οικονομία από το 2002 ώς σήμερα.

«Να τα ελέγξουμε όλα. Τι φοβάστε, κε Τσίπρα;»

—–Σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει, να μάθει τα λάθη όλων, τις ελλείψεις και τις παραλείψεις, ενώ κατήγγειλε το ΣΥΡΙΖΑ ότι όταν το ΠΑΣΟΚ έστελνε την υπόθεση του Βατοπεδίου στη Δικαιοσύνη, «έκανε την πάπια».

—-Αναφερόμενη δε στα οικονομικά των κομμάτων υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ περιόρισε τις λειτουργικές του δαπάνες κατά 96% και υπό την έννοια αυτή δεν δέχεται να της κουνά κανένας το δάχτυλο.

—-Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άλλοθι για τις πράξεις της και χαρακτήρισε πυροτέχνημα τη σημερινή συζήτηση εκτιμώντας ότι είναι αποπροσανατολισμός για να βγει η κυβέρνηση από τα αδιέξοδά δια μέσου αυτής της πολωτικής – διχαστικής πρωτοβουλίας.

—–Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που βιώνει όχι μόνο capital controls αλλά και justice control και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να υποδυθεί τον «άγγελο της κάθαρσης» και την κυβέρνηση ότι παρά το ότι είναι ολίγων μηνών, έχει προβλήματα «αμνησίας» καθώς ο ένας υπουργός ξεχνά να δηλώσει κάτι στο Πόθεν Έσχες, ο άλλος κάτι άλλο κ.ο.κ.

—-Κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφεύγει να προαναγγέλλει δικαστικές αποφάσεις γιατί μια κυβέρνηση δεν προαναγγέλλει δικαστικές αποφάσεις και δεν τις επιβάλλει.
Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να οικοδομήσει ένα καθεστώς και υποστήριξε ότι «πάει περίπατο» η κατοχυρωμένη εσωτερική ανεξαρτησία στη Δικαιοσύνη.

—-Η χώρα χρειάζεται, τόνισε η κ. Γεννηματά, κανόνες που να τηρούνται και ισχυρούς θεσμούς και όχι υπουργούς που μπουκάρουν σε γραφεία υπουργών ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι όταν ήταν αντιπολίτευση δεν συνέβαλε σε κανένα μέτρο καταπολέμησης της διαφθοράς, ούτε καν ψήφισε τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος.
Επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός ασχολείται μόνο με το παρελθόν και ότι το κόμμα της επιμένει στη σύσταση ανεξάρτητων γενικών γραμματειών με ζωή πενταετίας.

—-Η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση με ασφάλεια και την κάλεσε να παραιτηθεί επαναλαμβάνοντας την πρότασή της για κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα