Γ.Χουλιαράκης: Το κράτος θα πληρώσει τα 7 δισ. που χρωστάει στους ιδιώτες – Παραπάνω φόροι σε εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ

Δέσμευση για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, ύψους 7 δισ. ευρώ, ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης μιλώντας στη Βουλή. Τόνισε δε ότι “αν η πορεία των εσόδων είναι καλύτερη από εκείνη που έχει προβλεφθεί, τότε αρκετά από τα μέτρα προσαρμογής θα νομοθετηθούν αλλά δεν θα υλοποιηθούν”.

Παραδέχτηκε ακόμα ότι το δημοσιονομικό κενό έως το 2018 είναι της τάξης του 3% του ΑΕΠ (ήτοι

5,4 δισ. ευρώ), με την τρύπα να καλύπτεται από την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού (το 1%, δηλαδή τα 1,8 δισ. ευρώ) και το υπόλοιπο 2% κυρίως από την φορολογία των εισοδημάτων.

“Μία από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα καλύψουν το 2% είναι οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος. Θα επιβαρυνθούν εισοδήματα άνω των 65.000 από εργασία η ελεύθερη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα θα ελαφρυνθεί, παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ, η μεσαία τάξη”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

Εμφανίστηκε μάλιστα βέβαιος οτι η ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να ανακοινώσει ότι για το 2015 υπήρξε υπέρβαση του στόχου κατά 830 εκατομμύρια ευρώ ή 0,2% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα