Βόμβες Γ.Πανούση: “Έχουμε αστική και όχι λαική δημοκρατία” – Εσχάτη προδοσία από τον Βαρουφάκη! – Νέα κυβέρνηση

23:08 1/8/2015 - Πηγή: BankWars

Συνέντευξη – βόμβα στο «Βήμα της Κυριακής», του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

1. “Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος”.

2. “Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος

2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα” (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας).

3 Προτείνει κυβέρνηση από υπουργούς που θα πιστεύουν στην ανάγκη της εφαρμογής της συμφωνίας και δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές.

Για όσους εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή κάνουμε ό,τι θέλουμε», ο κ. Πανούσης αναφέρει: “Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει”.

Ο κ. Πανούσης προτείνει, επίσης, στον πρωθυπουργό «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει αντίστροφα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνησή του».

Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέει ότι θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα