Ερεικούσα: Εδώ κάνει τις διακοπές του οικογενειακώς ο Α.Τσίπρας

17:16 1/8/2015 - Πηγή: BankWars

Στην Ερεικούσα ένα μικρό νησί βόρεια της Κέρκυρας βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός για οικογενειακές διακοπές. Ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύντροφό του και τα δύο τους παιδιά έφτασαν αεροπορικώς νωρίς το πρωί τουΣαββάτου στην Κέρκυρα.

Στη συνέχεια η οικογένεια επιβιβάστηκε σε ταχύπλο σκάφος με προορισμό το απομακρυσμένο διαπόντιο νησάκι της Ερείκουσας, ΒΔ της Κέρκυρας.

Η

Ερεικούσα είναι ένα από τα τρία απομακρυσμένα διαπόντια νησιά της Κέρκυρας (Μαθράκι, Οθωνοί και Ερεικούσα) που παίρνουν ζωή μόνο το καλοκαίρι. Το νησάκι έχει έκταση 3.7 τ χιλόμετρα και έχει 496 κατοίκους.Η Ερεικούσα είναι ένα κατάφυτο νησάκι από κυπαρίσσια, μυρτιές και θάμνους που φύονται ως την ακροθαλασσιά και προσφέρουν τον ίσκιο τους στους λουόμενους. Οι πεντακάθαρες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά προσφέρονται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ.
Το Πόρτο είναι ο κύριος οικισμός του νησιού. Εδώ, βρίσκεται και το μικρό λιμανάκι στο οποίο αράζουν τα καΐκια, αλλά και η ομώνυμη κοινοτική πλαζ που είναι άρτια οργανωμένη.Ο γραφικός οικισμός του Πόρτο αριθμεί περίπου 200 μόνιμους κατοίκους. Διαθέτει ξενοδοχείο και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές. Χαρακτηριστικός είναι ο παλιός ανεμόμυλος που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου πάνω από το Πόρτο. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τις εκκλησίες της Ερεικούσας και τις τοποθεσίες Παλαιοκάλυβα, Φύκι και Δέντρα.
Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε και στο Μπραγκίνι, μια μαγευτική παραλία που βρίσκεται σε μια κατάφυτη τοποθεσία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μείνει για λίγες μόνο ημέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ φέρεται ότι ζήτησε από τις αρχές του νησιού να μην έχει αστυνομική προστασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα