Βγήκαν τα μαχαίρια – Αιχμές Ευ. Βενιζέλου για τις…ευαισθησίες του Γ. Στουρνάρα

Αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, για έλλειψη ευαισθησίας σε ό,τι αφορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε περιορισμένο κύκλο δημοσιογράφων, λίγο μετά την άφιξή του στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών

Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας ενδεχομένως να έχει και σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμετ Νταβούτογλου.

» Ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος…» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα του κόσμου.

Η αναφορά του κ. Βενιζέλου στον Υπ. Οικονομικών, που δύσκολα δεν θα περιέγραφε κανείς ως ειρωνική, έγινε όταν ρωτήθηκε κατα ποσόν ο κ. Στουρνάρας θα μπορούσε να είναι ο επόμενος έλληνας Επίτροπος. Τόνισε, δε, ότι η τρόικα πρέπει να κατανοήσει την ιδιαίτερη σχέση του μέσου Έλληνα πολίτη με την πρώτη κατοικία του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που θα συνοδεύσει επίσης τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρα στην αυριανή συνάντηση του με το Κολέγιο των Επιτρόπων έναντι της ελληνικής Προεδρίας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που εκκρεμεί θα γίνει, και δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα οι οποίες, όπως είπε, αν χρειασθεί θα παραπεμφθούν και στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί, θα συνοδεύσει τον κ. Σαμαρά σε ευρωπαϊκές χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις όπως η Γαλλία αλλά και η Γερμανία, όπου το σοσιαλιστικό SPD συμμετέχει στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Πηγή: kathimerini.gr

Original article: Βγήκαν τα μαχαίρια – Αιχμές Ευ. Βενιζέλου για τις…ευαισθησίες του Γ. Στουρνάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα