Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και…καρφώνουν τη Γερμανία – Ο ΤΑΡ θα φέρει νέες θέσεις εργασίας

Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνο αμερικανικού Επιμελητηρίου ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα D. Pearce.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός μας εταίρος. Βλέπουμε την Ελλάδα σε πολλά επίπεδα συνεργασίας. Εμπόριο,

και επενδύσεις. Μάλιστα η Ελάδα προσελκύει πλέον ξένες επενδύσεις. Οι ΗΠΑ θέλουν να πετύχει η Ελλάδα» τόνισε ο κ. Pearce, ο οποίος κάρφωσε την πολιτική της Γερμανίας στην Ευρώπη.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε όχι άλλη λιτότητα» είπε ενώ αναφέρθηκε με επαινετικό τρόπο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος προσφέροντας στήριξη. «Η Κυβέρνηση πρέπει να αντέξει και να συνεχίσει τις αλλαγές. Υπάρχει σεβασμός από την Ουάσινγκτον. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια και ισχυρότερα από το παρελθόν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι θυσίες θα αποδώσουν και να είναι ευημερούσα η οικονομία».

Επίσης στάθηκε στις δυνατότητες που δίνει ενεργειακός τομέας.

«Ο αγωγός Φυσικού αερίου πολύ σημαντικός. Ο ΤΑΡ θα φέρει νέες θεσεις απασχόλησης, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα» σημείωσε και τόνισε ότι οι αμερικανοί εταίροι ενδιαφέρονται για ενεργειακούς πόρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενεργειακή ατζέντα αναμένεται να εξεταστεί άμεσα σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών με έμφαση τόσο στο κόστος ενέργειας όσο και στα γεωπολιτικά ζητήματα.


Στο μεταξύ, εν όψει της συνάντησης αυτής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη και τον αρμόδιο υφυπουργό κ.Μάκη Παπαγεωργίου έθεσαν επί τάπητος όλα τα σχετικά ζητήματα και ειδικά τις συμβάσεις για το φορολογικό καθεστώς που θα ισχύσει για τις εταιρίες που θα αναλάβουν τις έρευνες πετρελαίου.
Στόχος είναι να συμφωνηθεί το φορολογικό καθεστώς άμεσα, για να υπογραφούν οι συμβάσεις έως το τέλος του έτους και να ξεκινήσουν οι έρευνες των εταιρειών που έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι στον Πατραϊκό κόλπο (ΕΛΠΕ, η ιταλική Edison International και η ιρλανδικών συμφερόντων Petroseltic) και σε χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων (θα παραχωρηθεί στις εταιρείες Energean Oil η οποία ήδη εκμεταλλεύεται τον Πρίνο και στην καναδικών συμφερόντων εταιρεία Petra Petroleum).

Original article: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα και…καρφώνουν τη Γερμανία – Ο ΤΑΡ θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα