Βέβαιος για ψήφο στο Ασφαλιστικό από την πλειοψηφία στη Βουλή δηλώνει ο Α.Τσίπρας

19:58 2/1/2016 - Πηγή: BankWars

Σε συνέντευξή του στη “Real News της Κυριακής”ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται σίγουρος πως περισσότεροι από 153 βουλευτές θα υπερψηφίσουν το Ασφαλιστικό.

Όσον αφορά τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, ο Α.Τσίπρας τα χαρακτηρίζει “όνειρα θερινής νυκτός”, καθώς, “η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής”. Ο Πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα και προς τους δανειστές, λέγοντας πως θα εφαρμόσουμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά δεν θα δεχθούε αδικίες.

Ο

υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο “Έθνος της Κυριακής”, τονίζει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι “η προστασία των επικουρικών συντάξεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό”.

“Έχω συστηματικές και συχνές ανταλλαγές απόψεων με τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ, και είμαι βέβαιος ότι θα υπερψηφίσουν μια δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση. Θέλω μάλιστα να ελπίζω ότι και βουλευτές από άλλα κόμματα θα αρθούν υπεράνω μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και θα υποστηρίξουν τομές που εδώ και χρόνια, αν όχι δεκαετίες, θα έπρεπε να έχουν γίνει” σημειώνει ο κ. Κατρούγκαλος.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση εκ μέρους των θεσμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους, το μεσημέρι.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι κρίσιμος μήνας, καθώς, όπως είπε, «είναι μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το μεσοπρόθεσμο», ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό, είπε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση, «καθώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε συντάξεις», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις επικουρικές απάντησε πως στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων…

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το 2015 έκλεισε με καλά νέα για την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ύψους 5 δισ. ευρώ σε μόλις τρεις μήνες και δύο δισ. ευρώ στον αγροτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα