ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Στο τραπέζι Μέρκελ-Τσίπρα, ο… Σόιμπλε, οι θεσμοί, οι πρόσφυγες και το Κυπριακό

Η συνάντηση σήμερα του Έλληνα Πρωθυπουργού στο Βερολίνο με την καγκελάριο Α.Μέρκελ, “κρύβει” πολλά “μυστικά”.

«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε πολύ μεγάλες προκλήσεις και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία δεν χωράνε καπρίτσια. Όλοι στο τέλος της ημέρας θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε στη συνέντευξη τύπου ο Α.Τσίπρας, δείχνοντας ότι παίζει

και “πολιτικό χαρτί” στην προσπάθειά του να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, αλλά κυρίως να περάσουν “αναίμακτα” τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση για συνταξιούχους και νησιώτες.

Την ίδια στιγμή όμως, η κ.Μέρκελ, που πάντα βρίσκεται …ένα τόνο παρακάτω από τον υπουργό της των Οικονομικών Σόιμπλε, δήλωνε πως θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο.
“Όσον αφορά τις ελληνικές αποφάσεις, υπάρχει μια κρίσιμη συζήτηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το έχει ξεκαθαρίσει αυτό”. Είμαι σίγουρη ότι θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο (Παρασκευή), παρότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο”

Η συνάντηση ΤσίπραΜέρκελ στο Βερολίνο, γίνεται ακόμα πιο κρίσιμη, μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν για πιθανή καταγγελία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, αλλά κυρίως εν όψει των συζητήσεων για το Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα