Βενιζέλος: Στηρίζω τον Α. Σαμαρά

«Οι περιστάσεις απαιτούν να πάμε στην αυριανή συνάντηση όχι για να συζητήσουμε το πακέτο των μέτρων ούτε τα επιμέρους σημεία του, όπως η εφεδρεία και τα ειδικά μισθολόγια, αλλά για να κάνουμε μια συζήτηση για την εθνική στρατηγική» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην κατακλείδα του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο

Ε. Βενιζέλος επανέλαβε αρκετές φορές την πρόθεσή του να στηρίξει το έργο του Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, όπως είπε, δεν δίνει λευκή επιταγή. Επιπλέον τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας: «Έχουμε διανύσει τα 2/3 προς την έξοδο της διαδρομής του προγράμματος, έχουμε κάνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. Τώρα πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί εμποδίζεται η ανάπτυξη που θα μας βοηθήσει να διανύσουμε το τελευταίο 1/3 της αναπροσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ακόμα πως εάν δεν σταματήσει η συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη «δεν θα διασφαλιστεί το ευρώ, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που έχει η ευρωζώνη συνολικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα