Η Τράπεζα Κύπρου απορρίπτει τα περί «Μαγειρέματος Στοιχείων»

Η Τράπεζα Κύπρου απόρριψε τη Δευτέρα «ισχυρισμούς περί `Μαγειρέματος Στοιχείων’ καθώς και για ανεπάρκεια της διαδικασίας τεχνοοικονομικής μελέτης (due diligence) για την εξαγορά της Uniastrum Bank» που αναφέρονται σε δημοσίευμα εφημερίδας, ημερομηνίας 27 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας με ανακοίνωση της δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο τιτλοφορείται “Μαγειρεμένα Στοιχεία” και αναφέρεται σε λεπτομέρειες εγγράφου/υπομνήματος ανώτερου στελέχους της Τράπεζας Κύπρου,

το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου σημειώνει ότι όπως έχει ήδη αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ημερομηνίας 24 Αυγούστου 2012, “οι θέσεις που εκφράζονται στο εν λόγω έγγραφο/υπόμνημα αποτελούν προσωπικές θέσεις του γράφοντος και όχι θέσεις της Τράπεζας”.

“Τονίζουμε ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν πελάτες της Τράπεζας ή την Τράπεζα την ίδια, διέπεται από σχετικές νομοθεσίες οι οποίες και πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους”, προσθέτει.

Σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, «το κυπριακό τραπεζικό σύστημα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο όπου οι τρέχουσες συνθήκες επιβάλλουν σε όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Αναφέρει επίσης ότι “έχει ήδη ανακοινωθεί η έναρξη ανεξάρτητων ερευνών για διάφορα θέματα που αφορούν τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Κύπρου, τόσο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Alvarez and Marsal) όσο και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου”.

Τέλος, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει πως “παραμένει πάντοτε στη διάθεση των εποπτικών αρχών για οποιοδήποτε θέμα που τυχόν θα ήθελαν να διερευνήσουν” και “κατά συνέπεια κρίνουμε”, όπως σημειώνει, “αχρείαστη και επιζήμια την οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση θεμάτων τα οποία θα καλυφθούν από τις ανεξάρτητες έρευνες”.

σχετικά άρθραΟ Παπαδημούλης για το συμβιβασμό με SiemensΕλευθεροτυπία: Επιστρέφει στα περίπτερα!Διεργασίες για πώληση της Uniastrum – Απάντηση της Τράπεζας ΚύπρουAlpha Bank: Η κυβέρνηση ανακτά την πρωτοβουλία των κινήσεωνΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση βαδίζει στο δρόμο της υποταγής στα συμφέροντα των δανειστώνΓιούνκερ: Πρώτα αποτελέσματα και μετά ελαφρύνσειςΣαμαράς: αν δεν πάρουμε την δόση Οκτωβρίου χρεοκοπούμεΒενιζέλος σε Γιούνκερ: Η παράταση χρόνου δεν προϋποθέτει περισσότερα χρήματαΠερικοπή 12% στα ειδικά μισθολόγια για να συμπληρωθούν τα €11,5 δισ.Γερμανικός Τύπος: Οι Ελληνες παλεύουν σκληρά
Keywords
Τυχαία Θέματα