«Βέλος»: Και εισαγγελική παρέμβαση για τις ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση και του εισαγγελέα προκάλεσαν οι ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου βρισκόταν ελλιμενισμένο.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας ζήτησε από την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού τη διερεύνηση του ζητήματος για τον τόπο ελλιμενισμού του αντιτορπιλικού «Βέλος», όπως γνωστοποίησαν πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Στο μεταξύ, σε ασφαλές σημείο, στις εγκαταστάσεις

του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης πλαγιοδέτησε το πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα, το οποίο υπέστη ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας στη Νέα Παραλία. Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν εργασίες απάντλησης των υδάτων από το εσωτερικό του ιστορικού πλοίου, ενώ χθες έγινε νέα επιθεώρηση από δύτες, ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές. Στη συνέχεια και κατόπιν της εντολής του Νίκου Δένδια, θα αποφασιστεί πού θα μεταφερθεί ώστε να εκτελεστούν οι εργασίες επισκευής του.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το «Βέλος» έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές στην πρύμνη του, καθώς προσέκρουσε -λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν- στις δέστρες της προβλήτας όπου βρισκόταν (από το 2019), για να το επισκέπτεται το κοινό.

Keywords
Αναζητήσεις
velos-kai-eisangeliki-paremvasi-gia-tis-zimies-exaitias-tis-kakokairias-sti-thessaloniki.htm
Τυχαία Θέματα