Χίος: Εντοπίστηκαν από το Λιμενικό και διασώθηκαν 29 μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής

Είκοσι εννέα μετανάστες που επέβαιναν σε ταχύπλοο εντόπισε και διέσωσε σκάφος του Λιμενικού εντόπισε σε θαλάσσια περιοχή στη Χίο, ενώ τα στελέχη του Σώματος συνέλαβαν τον διακινητή τους έπειτα από άγρια καταδίωξη κατά την οποία έπεσαν και προειδοποιητικές βολές.

Όλα έγιναν χθες Δευτέρα, το βράδυ, όταν σκάφος του Λιμενικού που έκανε προγραμματισμένη περιπολία εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου ύποπτο ταχύπλοο με αρκετούς επιβάτες, οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν μετανάστες.

Το περιπολικό

του Λιμενικού έκανε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως το ταχύπλοο με τους μετανάστες δεν σταμάτησε και άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη, ενώ οι άνδρες του Λιμενικού έκαναν ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και τελικά κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο με τους μετανάστες.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν 30 άτομα (20 άνδρες, έξι γυναίκες και τέσσερις ανήλικοι), οι οποίοι με τη συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Χίου.

Οι 29 μετανάστες οδηγήθηκαν στο Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου ΒΙΑΛ, ενώ συνελήφθη ο 44χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις και για παράνομη είσοδο και έξοδο από τη χώρα.

Keywords
Αναζητήσεις
chios-entopistikan-apo-to-limeniko-kai-diasothikan-29-metanastes-synelifthi-o-diakinitis.htm
Τυχαία Θέματα