Τζαμί στον Βοτανικό – Οριστική απόδαση του Σ.τ.Ε – Θα πληρώσουμε 946.000 ευρώ

20:28 7/7/2016 - Πηγή: BankWars

Τζαμί επί της Ιεράς Οδού στον Βοτανικό, αφού απορρίφθηκαν για δεύτερη φορά, από το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ, οι προσφυγές 111 κατοίκων του Βοτανικού που ζητούσαν να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και παράνομη, η δημοπράτηση του έργου ανέγερσης του.

Το κόστος ανέγερσης, από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι 946.000 ευρώ.

Το δικαστήριο με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, με σειρά αποφάσεων του (1458/2016, κ.λπ.), απέρριψαν, ως αβάσιμους, όλους τους ισχυρισμούς που προέβαλαν οι κάτοικοι, επισημαίνοντας πως κατά την

ανέγερση ναών λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία της εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Επιπλέον, το ΣτΕ τονίζει πως η ανέγερσή ναών δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Επιπλέον, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας επισημαίνει στην απόφαση του πως η ανέγερση δεν αντιβαίνει στο νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

Την ίδια στιγμή, οι σύμβουλοι επικρατείας τονίζουν πωςμέσα σε χώρους που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι «κοινωνικών και πολιτιστικών λειτουργιών σε ποσοστό μέχρι 5%» μπορεί να ανεγείρονται ναοί και λατρευτικοί χώροι.

Το τζαμί έκτασης 850 τ.μ και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών, θα κατασκευαστεί (ουσιαστικά θα μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων, εκεί που είναι το παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού, στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού στον Βοτανικό.

Το 2014 είχαν απορριφθεί από το ΣτΕ οι προσφυγές κατά της χρηματοδότησης του Τεμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα