Τ.Τ: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΜΕΣΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ 30% – ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. Η νέα διοίκηση του Ταχυδρομικου Ταμιευτηρίου και το Σωματείο των εργαζομένων κατέληξαν στην απόφαση να μη γίνει καμία απόλυση στην τράπεζα με κόστος τη μεσοσταθμική μείωση μισθών κατα 30%. Ο νέος μισθός που θα προκύψει θα αποτυπωθεί σε ατομικές συμβάσεις που θα υπογράψει ο κάθε εργαζόμενος με το “ΝΕΟ ΤΤ”.

Η

συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων που θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τ.Τ., οι δύο πλευρές κατέληξαν στα ακόλουθα:

Διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας και όλο το προσωπικό θα προσληφθεί από την εταιρεία «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε». Το συνολικό μισθολογικό κόστος θα μειωθεί σε ποσοστό 30% και κατά την υλοποίηση της ενέργειας αυτής θα εφαρμοσθεί ως βάση η κλαδική σύμβαση της ΟΤΟΕ, θα ληφθεί πρόνοια να προστατευτούν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και πριν την υλοποίηση θα προηγηθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Θα προταθεί αρμοδίως πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης υπαλλήλων δια μέσου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα του προγράμματος αυτού θα συνδιαμορφώσει την τελική μεταβολή του μισθολογικού κόστους.

«Στόχος και των δύο πλευρών είναι η εύρυθμη και επιτυχής λειτουργία του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ BANKWARS ΜΕΤΕΔΙΔΕ:

Στο Σωματείο των εργαζόμενων του Τ.Τ πέφτει ο κλήρος να “αποφασίσει” αν θα υπάρξουν ή όχι απολυσεις στην Τράπεζα. Σε μια κρίσιμη συνάντση που θα γίνει σήμερα, το …μαστίγιο είναι 600 απολύσεις και το… καρότο καμία απόλυση, αλλά μειώσεις των μισθων .

Ούτε το ΤΧΣ, ούτε φυσικά η κυβέρνηση επιθυμούν την ένταση στον τραπεζικό χώρο. Ειδικα η κυβέρνηση, δεν επιθυμεί μια νεα εστία ανεργίας, αν φυσικά μπορέσει να βρεθεί μια “μέση λύση”. Στο Τ.Τ συζητείται η πρόταση να μη γίνουν απολύσεις, υπό την προυπόθεση ότι οι εργαζόμενοι θα δεχθούν μειωση των μισθών τους κατα 15% περίπου για τους χαμηλόμισθους, 20% για τους “μεσαίους” και έως 40% για τους πολύ υψηλά αμειβόμενους.

Αν η πρόταση αυτη δεν περάσει, το βέβαιο είναι ότι δεν θα υλοποιηθούν μεν τα ακραία σενάρια που κάνουν λόγο για πάνω από 1000 απολύσεις σε σύνολο εργαζομένων 3220, αλλά απολύσεις θα γίνουν περίπου 600 από την ομάδα των εργαζόμενων του Τ.Τ που ειναι δημόσιοι υπάλληλοι με μέσο ετήσιο κόστος για τον καθένα 67.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα