Τ.Τ: Πως σώθηκε και πως θα πουληθεί – Δηλώσεις Στουρνάρα στη Βουλή

22:53 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας σημείωσε ότι βιώσιμες θεωρούνται οι τράπεζες

που, μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, δεν θα χρειαστούν οποιαδήποτε πρόσθετη χρηματοδότηση από οποιονδήποτε, πέραν των μετόχων τους . Το πλέον πιθανό σενάριο θα ήταν, το ΤΤ να χρειαζόταν νέα κεφαλαιακή ενίσχυση μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες. Ο υπουργός αρνήθηκε πως οι ζημίες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οφείλονται αποκλειστικά στο κούρεμα των κρατικών ομολόγων και συμπλήρωσε ότι δεν είχε εμφανίσει αξιόλογη κερδοφορία ούτε την περίοδο πριν από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων.

Μόνη άλλη επιλογή, πλην της ίδρυσης Μεταβατικού Πιστωτικού Ιδρύματος, θα ήταν να τεθεί το ΤΤ σε εκκαθάριση, μια ολέθρια λύση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδος, αλλά και για τους καταθέτες του ΤΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,πλέον, είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένο, έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και αυτό ενισχύει ουσιαστικά τη σταθερότητα της καταθετικής βάσης και τη δυνατότητα εξυπηρέτησης του πελατειακού κοινού.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ

Η πώληση των μετοχών του νέου ΤΤ θα γίνει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. «Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, το ΤΧΣ θα αξιολογήσει την κατάλληλη στιγμή, με τους καλύτερους όρους για το Ελληνικό Δημόσιο, την πώλησης της τράπεζας».

Keywords
Τυχαία Θέματα