ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: Σωστά η τρόικα ακύρωσε τη συγχώνευση – ΕΤΕ και Eurobank έχουν πτωχεύσει

21:56 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

Υπέρ της απόφασης της Τρόικας για ακύρωση της συγχώνευσης της ΕΤΕ με την Eurobank, τάχθηκε, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.

«Χαιρετίζω την παρέμβαση της τρόικας να ακυρώσει τη συγχώνευση Εθνικής και Eurobank» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομολόγου οι δύο τράπεζες

είναι πτωχευμένες και δεν πρόκειται να επιπλεύσουν καλύτερα εάν συγχωνευτούν. «Η προσπάθεια να διατηρηθούν τα κεκτημένα των ιδιοκτητών τους μέσω της συγχώνευσης θα ήταν ένα τεράστιο σφάλμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφερόμενος στην εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα την χαρακτήρισε, σαν μια από τις λίγες σωστές κινήσεις που έχουν γίνει τελευταία στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι αυτός θα ήταν ένας λόγος η ΕΤΕ να παραμείνει μόνη της.

Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομολόγου η «τεράστια μαύρη τρύπα» της ΕΤΕδεν μπορεί να καλυφθεί από την πώληση της Finansbank.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες για τις οποίες υποστήριξε ότι υπάρχει τεράστιος κίνδυνος, λόγω του επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της αδυναμίας των τραπεζών να προσελκύσουν ιδιώτες μετόχους. «Τα 50 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν αρκούν για να μπορούν να θεωρούνται μη πτωχευμένες», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα