ΤΤ: Έως τις 10 Ιουλίου οι καταρχήν προσφορές των επίδοξων “μνηστήρων”

08:31 4/7/2013 - Πηγή: BankWars

Έως την Τετάρτη, 10 Ιουλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες τράπεζες να υποβάλουν καταρχήν προσφορά στο διαγωνισμό για την απόκτηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ενώ τα οικονομικά στοιχεία της τράπεζας είναι

ήδη από την περασμένη Παρασκευή διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους.

Ενδιαφέρον για το ΤΤ έχουν εκφράσει η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα ενώ γίνεται προσπάθεια και από πλευράς Eurobank ώστε να καταλήξει εκεί η τράπεζα.

Δεδομένη είναι η επιθυμία του ΤΧΣ να πάει το ΤΤ στην Eurobank καθώς με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί ταυτόχρονα η πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και η ισχυροποίηση της Eurobank με ένα σημαντικό χαρτί που θα προσελκύσει επενδυτές στην σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίησή της.

ΤΤ: Πέτυχε η εθελούσια έξοδος – Πάνω από 600 οι συμμετοχές

Περισσότερα από 250 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του Ταχηδρομικού Ταμιευτηρίου σήμερα, την τελευταία ημέρα του προγράμματος, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό σε περίπου 600 εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν.

ΤΟ “ΠΑΚΕΤΟ” ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ

- Το κόστος της εθελουσίας για την τράπεζα εκτιμάται στα 40 εκατ ευρώ ενώ κατά μέσο όρο οι αποζημιώσεις κυμαίνονται γύρω στις 70-75 χιλιάδες ευρώ.

- Οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν θα πάρουν σύυνταξη Δημοσίου και όχι ΙΚΑ.

- Στις αποζημιώσεις περιλαμβάνονται εισφορές για κάλυψη συνταξιοδότησης μέχρι 7 χρόνια.

- Όσοι εργαζόμενοι αποχωρήσουν θα πάρουν και παράταση πάνω από 10 χρόνια στην εξόφληση των στεγαστικών τους δανείων.

Η επιτυχία της εθελουσίας καθιστά ελκυστικότερο το ΤΤ στους επίδοξους “μνηστήρες”.

Στις 15 Ιουλίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών από τις ενδιαφερόμενες τράπεζες (EUROBANK, ALPHA, ΕΤΕ) να αγοράσουν το Τ.Τ με την μεγάλη “προίκα” των καταθέσεων και του δείκτη 60% στη σχέση δάνεια /καταθέσεις.

Η διοίκηση Χ.Σιγανού, παρουσιάζει αυτές τις ημέρες στους ενδιαφερόμενους αγοραστές την τράπεζα, με παράλληλο όμως, μεγάλο ενδιαφέρον για την τύχη των εργαζομένων σε αυτήν. Η σχεδιαζόμενη εθελουσία έξοδος 350 υπαλλήλων ολοκληρώνεται σήμερα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αποτελέσει “οδηγό” για ανάλογες κινήσεις που εκτιμάται βάσιμα πως θα γίνουν και σε άλλες τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα