ΤΣΙΠΡΑΣ: Η κυβέρνηση να στηρίξει τις αποφάσεις της Κύπρου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για τον χειρισμό της στο θέμα της Κύπρου λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ελληνική κυβέρνηση φοβάται τις εξελίξεις στη Λευκωσία, γιατί “θα αποδειχθεί ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος… τον οποίο δεν ακολούθησε”.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για τις εξελίξεις στην

Κύπρο, ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη: “Αν η Merkel έρθει αύριο και πει στον αναμάρτητο Σαμαρά να βάλει χέρι στις καταθέσεις, τι θα πει η κυβέρνηση;”

Και πρόσθεσε πως “Το “όχι” της κυπριακής Βουλής στο νομοσχέδιο για επιβολή haircut στις καταθέσεις,άνοιξε παράθυρο ελπίδας στην καταστροφή που επιβάλει η Τρόικα”.“Ακόμη και στη δύσκολη στιγμή υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως “η Κύπρος έβαλε όρια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική”. Επίσης, κάλεσε άμεσα τον κ. Σαμαρά να στηρίξει την άρνηση των Κυπρίων να περάσουν τη θηλιά στο λαιμό τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. ”Η αλληλεγγύη του Σαμαρά είναι της τάξης του δημοτικού με κορώνες τύπου… ο ελληνισμός ποτέ δεν πεθαίνει”, διεμήνυσε με νόημα ο κ. Τσίπρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα