Χουντής σε Ντάισελμπλουμ: Είστε ανίκανοι ή έχετε άλλους σκοπούς;

Σκληρή κριτική προς τις ευρωπαϊκές ηγεσίες για την απόφαση που ελήφθη σχετικά την Κύπρο άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής.

«Το λάθος σας στο Eurogroup ήταν τεράστιο. Αναρωτιέται, όμως, κανείς, εάν είστε τόσο ανίκανοι ή έχετε κάποιους άλλους σκοπούς, όπως ο κ. Σόιμπλε, που κάλεσε τους επενδυτές να φύγουν από την Κύπρο

και να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε πιο ασφαλείς χώρες, όπως στη Γερμανία», ανέφερε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Ο κ. Σόιμπλε έκανε ξεκάθαρο τον έναν από τους δύο στόχους που εξηγούν γιατί η Γερμανία επιδίωξε αυτή την καταστροφική λύση για την Κύπρο. Δεν είπε, όμως, τον άλλο, τον ανομολόγητο, στόχο, δηλαδή να αγοραστεί δωρεάν το φυσικό αέριο στην Κύπρο, όπως συμβαίνει με τα περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Χουντής.

Κάλεσε επίσης τον κ. Ντάισελμπλουμ να δηλώσει «σε ποια τράπεζα καταθέτει το μισθό του», αφού σήμερα, δεν υπάρχει, όπως υποστήριξε, ασφαλής τράπεζα στην Ευρώπη, μετά από το «τεράστιο λάθος» του Eurorgoup.

Απαντώντας, ο κ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε σε προσπάθειες «εξισορρόπησης ενός πακέτου» και πρόσθεσε ότι «ήταν αναπόφευκτο τουλάχιστον κατά την άποψη του Eurogroup ότι θα υπήρχε κάποια συμβολή των καταθετών». «Αυτό νομίζω ότι είναι η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω στο ερώτημά σας. Αν είμαστε ανίκανοι, ή όχι, αυτό θα το αφήσω σε σας να το κρίνετε», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα