Τσίπρας – Γεννηματά: Έξω μαζί (στους σοσιαλδημοκράτες) και μέσα…χώρια

Οπρωθυπουργός θα παραβρεθεί το μεσημέρι της Πέμπτης στην (προ)σύνοδο των ηγετών και αρχηγών κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Είναι προσκεκλημένος ως παρατηρητής και όχι ως κανονικό μέλος της ομάδας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην ομάδα των αριστερών κομμάτων, ωστόσο, ο κ. Τσίπρας

βρέθηκε και προ ημερών στο Παρίσι, προσκεκλημένος του Φρανσουά Ολάντ, στη συνάντηση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών και αρχηγών κρατών.

Το ενδιαφέρον όμως με τη σύνοδο της Πέμπτης είναι ότι θα βρεθούν μαζί, στην “ομπρέλα” των σοσιαλδημοκρατών, ο κ. Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία, ως αρχηγός σοσιαλιστικού κόμματος, μετέχει ως κανονικό μέλος στη συνάντηση.

Στο εσωτερικό, η κριτικλή που ασκεί η κ.Φ.Γεννηματά στην κυβέρνηση είναι έντονη, όπως και η κριτική που ασκείται από τον ΣΥΡΙΖΑ στο (μνημονιακό) ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, στο θέμα Μουζάλα, το ΠΑΣΟΚ τήρησε προσεκτικές αποστάσεις από την απαίτηση του Πάνου Καμμένου για απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και κινήθηκε σε σχετικά χαμηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, αποφεύγοντας να ταυτιστεί με το αίτημα των ΑΝΕΛ και της ΝΔ.

Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΝ…

Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι ξεκαθάρισε με αποκλειστική της δήλωση στο Newpost η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες και κάνουν λόγο για αντικατάσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όπως τονίζει, η πρότασή της είναι ”ξεκάθαρη και κατατεθειμένη και συμβούλιο αρχηγών” και επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων κομμάτων του ευρωπαϊκού μετώπου με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. ”Σε καμία άλλη περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κυβέρνηση” επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα