Τσακαλώτος: Αλλάζουμε σελίδα- Συμβιβασμοί αλλά και δυνατότητες – Θα πάρουμε τη λύση για το χρέος

Πολλά λόγια για τα αντίμετρα, λίγα λόγια για τα σκληρά μέτρα, από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή, που υποστήριξε ότι το χρονικό διάστημα 2018-2021 τα αρνητικά μέτρα θα αγγίξουν συσσωρευτικά τα 4,9 δις ευρώ, ενώ τα θετικά μέτρα τα 7,6 δις ευρώ.

«Στόχος μας είναι να φύγουμε από την ακραία επιτροπεία που υπάρχει και να μπούμε σε άλλο δρόμο», σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια πραγματικότητα

που είναι δυσμενής για τις λαϊκές τάξεις. Δεν είμαστε στον κόσμο που θα θέλαμε, υπάρχει ένας συσχετισμός δυνάμεων».

Ο υπουργός Οικονομικών δεν έκρυψε ότι τα χρόνια λιτότητας θα συνεχίσουν και μετά το πέρας του προγράμματος το 2018. . Υπάρχουν γκρίζες ζώνες και μετά το 2018» τόνισε συσχετίζοντας τη ψήφιση της συμφωνίας και με την πολυπόθητη συμφωνία για το χρέος.

«Για αυτό και εμείς δεν μιλήσαμε ποτέ για success story» είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι για την νέα συμφωνία χρειάστηκε να γίνουν συμβιβασμοί αλλά έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, αλλά και για τις επενδύσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Συγνώμη που σας δυσαρεστώ, που θα κλείσει η αξιολόγηση, θα υπάρξει λύση για το χρέος και θα δημιουργηθεί ένα κοινωνικό κράτος, δήλωσε απευθυνόμενος στη ΝΔ. «Το δικό σας κοινωνικό κράτος δεν στηρίζονταν σε παροχές, αλλά σε ρουσφέτια και φοροδιαφυγή» είπε, απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΔΗΣΥ.

“Όταν ψηφίζαμε τον προϋπολογισμό παραδέχτηκα ότι στριμώξαμε τα μεσαία στρώματα γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια και μας πήρε περισσότερο χρόνο να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Τώρα λέω ότι αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τη στήριξη και των μεσαίων στρωμάτων”, σημείωσε. Θα υπάρξουν και μέτρα, που θα ωφελήσουν 6 εκατομμύρια πολίτες, με το επίδομα στέγασης στα πιο ευάλωτα στρώματα, την ίδρυση βρεφονηπιακών σταθμών, τη δαπάνη 1,5 εκ. ευρώ για τα φάρμακα, την πρόβλεψη για τα σχολικά γεύματα, τις προβλέψεις για τις οικογένειες με ένα και δυο παιδιά.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

«Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος ξεπέρασε τον κ. Τσίπρα. Μας είπε ότι για 5 δις μέτρα, βαριά για τους Έλληνες πολίτες, παίρνετε 7 δις αντίμετρα. Και θέλω ειλικρινά, εγώ ο ταπεινός, να σας θέσω το ερώτημα. Γιατί βρε παιδιά σταματήσατε στα 7 δις και δεν πήγατε στα 10, στα 12, στα 15 έτσι ώστε να τους διαλύσετε τελείως;», αναρωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε πως από εδώ και πέρα θα λένε ότι είδηση δεν είναι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, αλλά όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αλήθεια. «Παριστάνετε πια την Μαρία Αντουανέτα της πολιτικής. Δηλαδή λέτε στον κόσμο: δεν έχετε ψωμί, φάτε αντίμετρα. Με λίγα λόγια «βγάζετε τη γλώσσα» στην κοινωνία. Στους ασθενέστερους ανθρώπους που ήλπιζαν σε σας, πίστεψαν ότι θα κάνετε κάτι καλύτερο. Και το μόνο που κάνετε είναι τους φτωχούς φτωχότερους», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα