Τρόμος στο Κονγκό: Δέκα στρατιώτες νεκροί σε ενέδρα ανταρτών στη Ρουάντα

19:14 8/4/2015 - Πηγή: BankWars
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κι επικαλούμενο δηλώσεις πηγής προσκείμενης στον κονγκολέζικο στρατό, αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον δέκα στρατιώτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό σκοτώθηκαν, σε ενέδρα που είχαν στήσει αντάρτες που δρουν στη Ρουάντα. Μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο συνταγματάρχες ενώ από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας μόλις 13 αντάρτες του FDLR έχουν σκοτωθεί.

Στο μεταξύ, αυτή η επίθεση αποτελεί την πιο πολύνεκρη από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας

που είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο ο στρατός κατά των ανταρτών.

Η στρατιωτική πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών ήταν και δύο συνταγματάρχες, ενώ πολλοί στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η οργάνωση Δημοκρατικές Δυνάμεις για την Απελευθέρωση της Ρουάντας (FDLR). Η επίθεση έλαβε χώρα τη Δευτέρα στην περιοχή Μασίσι της επαρχίας Βόρειο Κίβου.
Ο αξιωματικός του στρατού του Κονγκό που είναι επικεφαλής της διοίκησης των δυνάμεων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ο στρατηγός Λεόν Μουσάλε, δήλωσε ότι μόλις 13 αντάρτες του FDLR έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της στρατιωτικής εκστρατείας. Πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο στρατός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο να μην υπάρχουν απώλειες αμάχων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα