Δ. Στρατούλης: Εμμονή των εταίρων για ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, αυξήσεις φόρων

15:30 8/4/2015 - Πηγή: BankWars

Σε τέσσερα ζητήματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης εμμένουν οι δανειστές, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, τα οποία υπέδειξε ως κύρια αιτία του σκηνικού πλήρους απόκλισης.

Μιλώντας στο Mega ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι τα 4 ζητήματα αφορούν το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αυξήσεις φόρων.

Για το ασφαλιστικό, ζητούν να συνεχιστούν οι μειώσεις στις συντάξεις, «αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που πεινάνε»,

όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και για τα εργασιακά ζητούν να μην επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να ανακληθεί η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ εμμένουν και στην απελευθέρωση των απολύσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα».

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, ο υπουργός ανέφερε ότι «θέλουν άνευ όρων ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων υποδομών» και για την αύξηση της φορολογίας υπογράμμισε ότι «θέλουν αυξήσεις φόρων με όποια μορφή, κυρίως τώρα επιμένουν για το ΦΠΑ σε νησιά».

«Αυτές είναι οι τέσσερις εμμονές τους. Αυτές είναι όμως και οι κόκκινες γραμμές μας. Και δεν είναι γραμμές Μαζινό να έρθουν από πίσω οι Γερμανοί να τις καταλάβουν. Είναι πραγματικά Σινικά τείχη. Δεν γίνεται να κάνουμε άλλες μειώσεις συντάξεων. Δεν γίνεται, για ανθρωπιστικούς λόγους», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, είμαστε μια ελεύθερη χώρα, έγιναν εκλογές, έχουμε το πρόγραμμά μας».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια αυτά «προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τη συζήτηση».

Ο κ. Στρατούλης προανήγγειλε παράλληλα και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος.
Είπε μάλιστα ότι η ρήτρα θα καταργηθεί «με όποιο τρόπο χρειαστεί» ενώ δεσμεύτηκε ότι «δεν θα υπάρξει μείωση στις επικουρικές συντάξεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα