ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Προφυλακιστέοι οι 2 της Ν.Φιλαδέλφειας – Νέο ένταλμα σύλληψης για μέλος των “Πυρήνων”

16:09 1/5/2013 - Πηγή: BankWars

[upd] Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο εκ των πέντε συλληφθέντων κατά τη χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα

στο Φιλώτα Φλώρινας.

Αμφότεροι έδωσαν τυπική απολογία στον ανακριτή, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και στη συνέχεια κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Νωρίτερα το Bank Wars μετέδιδε:

Πλήθος ληστειών είχαν διαπράξει ο Ανάργυρος Ντάλιος και ο Φοίβος Χαρίσης – Πούλος, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μαζί τους συνελήφθησαν, σε μπυραρία, άλλα τρία άτομα, κατηγορούμενα για υπόθαλψη εγκληματία, ενώ για την υπόθεση προσήχθη ένας ακόη νεαρός, ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι κατηγορούμενοι «κάτι ετοίμαζαν» και για το λόγο αυτό είχαν συγκεντρωθεί στο κατάστημα της Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτό το «κάτι», όπως λένε, δεν αποκλείεται να είναι από τρομοκρατική ενέργεια ή κάποια νέα ληστεία σε τράπεζα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών, εκτός από ένοπλες ληστείες, στο Βελβεντό Κοζάνης και στο Φιλώτα Φλώρινας, οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι διέμεναν και σε κρησφύγετα που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Νέο ένταλμα σύλληψης για εμπλεκόμενο σε ληστείες που αποδίδονται στους «Πυρήνες της Φωτιάς» εκδίδει ο ανακριτής

Ένταλμα σύλληψης και για ένα ακόμη πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται σε ληστείες που αποδίδονται σε μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» θα εκδώσει ο Εφέτης ειδικός ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Μόκκας.

Το νέο ένταλμα που θα εκδώσει ο ανακριτής της υπόθεσης αφορά σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπο για το οποίο η Αστυνομία φέρεται να διαθέτει στοιχεία από γενετικό υλικό που τον συνδέει με την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο από τους πέντε συλληφθέντες στην χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή τους στην ληστεία που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στην Αγροτική Τράπεζα στο Φιλώτα Φλώρινας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση, έδωσαν τυπική απολογία στον ανακριτή, αρνούμενοι να «απαντήσουν» σε όσα τους αποδίδονται και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα