ΤΡΟΪΚΑ: Μπλοκάρει τις ρυθμίσεις για τα δάνεια των νοικοκυριών

16:39 6/3/2013 - Πηγή: BankWars

(upd)Ενστάσεις της τρόικας για τις ρυθμίσεις δανείων και τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων. Ζητούν απόλυση 7.000 επίορκων υπαλλήλων. Δεν υπάρχει εμπλοκή, απαντά ο Στουρνάρας.

Ενστάσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Σοβαρές ενστάσεις φέρεται να διατυπώνει η τρόικα στο σχέδιο της κυβέρνησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως φάνηκε από τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι επιφυλάξεις της επί της

ουσίας αφορούν τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προκειμένου να αρθούν οι επιφυλάξεις ο κ. Χατζηδάκης πρότεινε ως τελευταία δυνατότητα μια πενταμερή σύσκεψη η οποία θα γίνει εντός των προσεχών ημερών. Σε αυτή θα συμμετέχουν εκτός του υπουργείου Ανάπτυξης εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ένωσης Τραπεζών προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι προτάσεις του κ. Χατζηδάκη.

Αγκάθι οι απολύσεις στο δημόσιο

Αγκάθι φαίνεται να αποτελεί το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο καθώς οι τροϊκανοί ζητούν επιτακτικά στοιχεία και συγκεκριμένους αριθμούς, που να πείθουν για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας και την έξοδο υπαλλήλων από το Δημόσιο. Στη σημερινή σύσκεψη με τον Γ.Στουρνάρα έθεσαν για …αρχή την απομάκρυνση 7.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κ.κ. Πολ Τόμσεν, Ματθίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ θα έχουν νέα συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ ενδέχεται να παραμείνουν στην Αθήνα και την επόμενη εβδομάδα.

Χάσμα με Βρούτση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ταμείων

Ανοιχτό το «καυτό» ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, αφού όπως προκύπτει από τη συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, υπάρχει απόκλιση ανάμεσα στις προτάσεις του υπουργείου και τα διεθνώς ισχύοντα ως προς τον αριθμό των δόσεων, παρ’ότι οι δανειστές αποδέχονται κατ’ αρχήν την ανάγκη νέας ρύθμισης.

Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ενιαία για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία.

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει εμπλοκή

«Ανοιχτά» παραμένουν τα θέματα συζήτησης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικα, έπειτα από τον πρώτο γύρο επαφών μεταξύ των πλευρών, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρναρας, αφότου ενημέρωσε σχετικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Συνεχίζοντας, ο κ. Στουρνάρας αποσαφήνισε ότι δεν έχει προκύψει κάποια εμπλοκή στις διαβουλεύσεις όσον αφορά το «μέτωπο» των απολύσεων ή της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.

Δείτε επίσης:ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΤΡΟΪΚΑ: Ποιά θέματα “φωτιά” βρίσκονται στο τραπέζι της σημερινής συνάντησηςΤΡΟΪΚΑ: Δεν ζήτησε…προς το παρόν απολύσεις στο ΔημόσιοΔΑΝΕΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Το ΔΝΤ προτείνει γενναίες ρυθμίσεις με κίνητρα στις τράπεζεςΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: Μόνο για τους… συνεπείς η νέα ρύθμιση οφειλών“ΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ” – Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ, ρύθμιση «κόκκινων» δανείων στην ΑΤΕ, απομείωση υποθηκών
Keywords
Τυχαία Θέματα