ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ – ΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ; – Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Η μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο, τη στιγμή μάλιστα που επιτυγχάνεται η ανακεφαλαιοποίηση, έχει δημιουργήσει αναπάντητα ερωτήματα σε μερίδα δυνητικών επενδυτών, κυρίως νέων, που αναζητούν την «ευκαιρία», αλλά και παλαιών, που βλέπουν πως έχουν χάσει 67% των χρημάτων τους στην ΕΤΕ, 77% στην Alpha, 87% στην Eurobank και πάνω από 90% στην Πειραιώς και διερωτώνται μήπως τώρα, αν αγοράσουν θα …ρεφάρουν

κάτι από τα χαμένα.

Η απάντηση και για τους νέους και για τους παλαιούς, είναι όχι.

Κερδισμένοι από τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση είναι ΜΟΝΟ οι ξένοι που αγόρασαν τσάμπα τις ελληνικές τράπεζες που …βρέθηκαν στην ανάγκη τους σε τιμές εξευτελιστικές:

Την Alpha με 0,04 ευρώ ανά μετοχή (μετά το reverse split του 50/1 με 2 ευρώ), την Eurobank με 0,01 (μετά το reverse split του 100/1 με 1 ευρώ), την ΕΤΕ με 0,02 ευρώ (μετά το reverse split του 15/1 με 0,30 ευρώ) και την Πειραιώς κατά πάσα πιθανότητα με 0,003 ευρώ (μετά το reverse split του 100/1 με 0,30 ευρώ).

Μέχρι να εισαχθούν οι νέες μετοχές στο Χρηματιστήριο και όσο αυτές είναι πιο ψηλά από αυτές που αγόρασαν οι ξένοι, τυχόν «επένδυση» σε αυτές, είναι λάθος.

Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει με την τιμή κλεισίματος των μετοχών, την τελευταία ημέρα πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης που θα είναι αναπροσαρμοσμένη ΜΟΝΟ κατά το reverse split. Άρα, αν η τιμή πριν την αναστολή είναι υψηλότερη αυτής του βιβλίου προσφορών που αγόρασαν οι ξένοι, θα έχουμε κύμα ρευστοποιήσεων.

Όμως, κύμα ρευστοποιήσεων θα υπάρξει και από τα funds που αναγκαστικά πήραν μετοχές δίνοντας τις ομολογίες. Τα funds αυτά, βάσει καταστατικού, καθώς είναι ομολογιακά, δεν μπορούν να διακρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους μετοχές.

Συμπέρασμα: Κανένας λόγος δεν υπάρχει, άσχετα αν επιχειρηθεί ένα μικρό …ραλάκι να τρέξουν νέοι ή παλαιοί «καμμένοι» – καημένοι μέτοχοι να πιάσουν την…ευκαιρία.

Η πραγματική ευκαιρία θα δοθεί στις πρώτες ημέρες έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, στη διάρκεια των πιέσεων που όπως είπαμε παραπάνω θα ασκηθούν στο ταμπλώ. Εκείνοι που τότε θα αγοράσουν τραπεζικές μετοχές, είναι κάτι παραπάνω από βεβαιο, ότι θα μπουν σε μία πορεία κερδών και μάλιστα μεγάλων.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Τέλος, επισημαίνουμε την περίπτωση της δημόσιας προσφοράς που θα κάνει στους Έλληνες μικρομετόχους η Εθνική Τράπεζα με στόχο να συγκεντρώσει 300 εκατ ευρώ. Οι μετοχές θα προσφερθούν στην τιμή που αγόρασαν οι ξένοι, στα 0,02 ευρώ. Θεωρητικά πάντα, οι μικρομέτοχοι έχουν μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία μπροστά τους!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ MONEY TALKS

Keywords
Τυχαία Θέματα