Υπάρχουν και βουλευτές που θυμούνται τι λέγανε προεκλογικά – Σακελλαρίδης, Παναγούλης, Νικολόπουλος

Τριγμούς προκάλεσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το τρίτο μνημόνιο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης δεν πήγε στη Βουλή να ψηφίσει διαφωνώντας με τις διατάξεις για τοπυς πλειστηριασμούς και διαγραφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Ν.Νικολόπουλος

είπε όχι στα προαπαιτούμενα επισημαίνοντας πως “άλλα λέγαμε προεκλογικά” και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, μετά από σχετικά αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος διαφωνεί με τα μέτρα που αφορούν κυρίως τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια. Ο προβληματισμός στην κοινοβουλευτική ομάδα είναι έντονος και δεν αποκλείεται να καταγραφούν και άλλες διαφοροποιήσεις βουλευτών καθώς επίκειται η σαρωτική μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο .Σημειώνεται ότι ο Γ. Σακελλαρίδης ανήκει στον “ομάδα των 53” του ΣΥΡΙΖΑ. Τη θέση του στη Βουλή θα πάρει ο πρώτος επιλαχών στην Α΄Αθήνας, Χρ. Βερναδάκης.

Η επιστολή παραίτησης του Γ. Σακελλαρίδη

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή μου.

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα.

Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

Απών από την ψηφοφορία στη Βουλή για τη δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων ο βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι αρνείται να “οδηγήσει στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες”, προσθέτοντας πάντως ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα “σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπεια και τα χαμένα του δικαιώματα”.

“Υπακούοντας στη θύελλα αντιδράσεων των πολιτών, αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγούλης και προσθέτει: “Απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπεια και τα χαμένα του δικαιώματα”.

Χύμα στον Π.Καμμένο τα λέει ο Ν.Νικολόπουλος – “Άλλα λέγαμε προεκλογικά”

Όχι μόνο καταψηφίζει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αλλά και δεν παραδίδει την έδρα του, ο Νίκος Νικολόπουλος, απαντώντας στην προειδοποίηση του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Νικολόπουλος άφησε αιχμές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως θα είχε δίκιο να ζητάει να παραδώσει την έδρα του, εάν “είχαμε κατέβει στις εκλογές με ένα ανάλογο πρόγραμμα του περιεχομένου του σημερινού νομοσχεδίου. Δηλαδή εάν στις εκλογές όντως είχαμε πει αυτό που έχει προμετωπίδα το σημερινό νομοσχέδιο ‘κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη’ τότε όντως, θα έπρεπε να παραδώσω την έδρα. Αλλά θυμόνται όλοι πολύ καλά κι εγώ καλύτερα ότι κατεβήκαμε στις εκλογές και υποσχεθήκαμε ‘κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη’”.

Υποσχεθήκαμε λιγότερους φόρους, παράλληλο πρόγραμμα με αυτό της νέας συμφωνίας και των προαπαιτουμένων για να ανακουφίσουμε τους αδυνάτους. Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτε από αυτά, πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και ξεκαθάρισε με νόημα ότι “όπως με γνωρίζουν και οι Αχαιοί που εκείνοι δίνουν την έδρα και εκείνοι την αφαιρούν”, σήμερα το βράδυ “θα κάνω αυτό που κάνω 30 χρόνια που γνωριζόμαστε”. “Μένω ασυμβίβαστος, απαράλλαχτος, ο ίδιος όπως και όταν ήμουν υπουργός και παρέδωσα την υπουργική καρέκλα και τα καλούδια της εξουσίας για να είμαι σε ευθεία εναρμόνιση με τους εντολείς μου, για να τα έχω καλά με τη συνείδησή μου”, διευκρίνισε.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του, επισήμανε πως “ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του”.. Είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, στην οποία δεν βρέθηκε η “χρυσή τομή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα