ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεκάθαρο “όχι” στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας

Oι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών δηλώνουν ευθαρσώς ότι το τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας το 2015 αφού κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων.

Αντιθέτως θεωρούν πως θα προκαλούσε νέα πτώση στις τιμές στην κτηματαγορά, ενώ η συγκέντρωση και διαχείριση χιλιάδων μικρών ακινήτων θα ήταν ασύμφορη λόγω υψηλού κόστους για τις τράπεζες.

Χθες

ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου τόνισε πως ειδικά για την πρώτη κατοικία δεν έχει νόημα η άρση των πλειστηριασμών, ενώ ο επικεφαλής Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank Θεόδωρος Καλαντώνης ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι είτε αρθούν είτε δεν αρθούν οι πλειστηριασμοί, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της τράπεζας στο θέμα της πρώτης κατοικίας.

Παρόμοια θέση διατύπωσε την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα