ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι γίνεται με τα δάνεια των “πτωχών” πλην… πλούσιων εκδοτών;

Με τα προβληματικά δάνεια θα ασχοληθούν εφεξής οι τραπεζίτες προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα απο τόκους και να γυρίσουν θετικά τα παιχνίδι.

Στόχος τους είναι η ενεργή διαχείριση των κόκκινων δανείων. Ακόμη και με ξεκαθάρισμα σε ορισμένους κλάδους.

Εκεί στηρίζουν λοιπόν την στρατηγική τους με βασική προτεραιότητα την όσον το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή στην κερδοφορία.

Ετοιμασθείτε λοιπόν για εξελίξεις σε μια σειρά από κλάδους. Το μόνο βέβαιο όμως είναι ότι οι τράπεζες

δεν θέλουν να κλείσουν επιχειρήσεις… ακόμη και εκείνες που υποφέρουν από κακοδιαχείριση του κάθε επιχειρηματία. Δεσμοί…αίματος; Ας φροντίσουν τουλάχιστον, ειδικά σε χώρους όπως ο Τύπος, να πείσουν τους «πτωχούς» πλην όμως πλουσίους πρώην εκδότες, να φέρουν κανένα φράγκο από το εξωτερικό να πληρώσουν εργαζόμενους και Ταμεία.

Λεφτά υπάρχουν στους εκδότες αυτούς ουκ ολίγα, όπως υπάρχουν και τα ιδιωτικά συμφωνητικά, με βάση τα οποία έχουν τυπικά μεταβιβάσει τους τίτλους σε «καθαρούς» συναδέλφους τους, μέχρι …να περάσει η μπόρα, παίρνοντας όμως το …μερτικό από τα κέρδη. Οι χαζοί μειώθηκαν σύντροφοι ως ποσοστό του πληθυσμού εν Ελλάδι.

Με αυτή την πολιτική σωτηρίας των «πονηρών», διαφωνεί η τρόικα¨ καθώς θέτει το ζήτημα του moral hazard! Να και κάτι καλό που κάνει η τρόικα.

MONEY TALKS

Original article: ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τι γίνεται με τα δάνεια των “πτωχών” πλην… πλούσιων εκδοτών;.

Keywords
Τυχαία Θέματα