Πως η κρίση στην Ουκρανία επηρεάζει τις ευρωεκλογές

Οι ευρωσκεπτικιστές οι οποίοι τονίζουν τη δυσαρέσκεια ενάντια στη λιτότητα, τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών και τις δυσκολίες του ευρώ, εκτιμάται ότι θα αποσπάσουν καλά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, η κρίση στην Ουκρανία ίσως αναθερμάνει το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τα κοινά της Ευρώπης και τους στρέψει υπέρ της Ένωσης.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι θα δούμε έντονη πολεμική κατά της διάσπασης της Ε.Ε.», σημειώνει στο Reuters

ο Ντέιβιντ ΜακΆλιστερ, κύριος υποψήφιος για το συντηρητικό κόμμα CDU της Άνγκελα Μέρκελ. «Πολλοί φαίνεται να επηρεάζονται από την ανησυχητική κατάσταση στην Ουκρανία», προσθέτει.

Μια σειρά κομμάτων που αντιτίθενται στις Βρυξέλλες, όπως το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, ή το Βρετανικό Κόμμα της Ελευθερίας εκμετελλεύονται την κρίση στην ανατολική Ευρώπη, κατηγορώντας την Ε.Ε. ότι τροφοδοτεί τη σύγκρουση.

Πάντως, όπως επισημαίνει ο διευθυντής του γερμανικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων TNS Emnid, Όλιβερ Κριέγκ, δεν είναι σαφές ποια κόμματα θα μπορούσαν να ευνοηθούν από αυτή τη σύγκρουση, ωστόσο σημείωσε ότι υποψιάζεται ότι θα αποδυνάμωνε τη στήριξη για κόμματα που εναντιώνονται στο ευρώ, όπως το γερμανικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία».

Original article: Πως η κρίση στην Ουκρανία επηρεάζει τις ευρωεκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα