ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΧΣ: Οι “6” αξιολογητές ετοιμάζουν το πόρισμά τους

Στις αμέσως προσεχείς ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ και του Γενικού Συμβουλίου από την Επιτροπή Επιλογής (αξιολογητές) που έχει συσταθεί πρόσφατα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και φυσικά με την “εντολή” των θεσμών. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών από το ΤΧΣ.

Ποιοι είναι οι έξι αξιολογητές

Πρόεδρος

Francesco Papadia

Ο κ. Papadia διετέλεσε την περίοδο 1998 – 2012 γενικός διευθυντής του Τμήματος Λειτουργίας

Αγοράς στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Προηγουμένως είχε εργαστεί στην κεντρική τράπεζα της Ιταλίας (Banca d´Italia), αρχικά ως Διευθυντής του διεθνούς τομέα στο Τμήμα Ερευνών και στη συνέχεια ως αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Διεθνούς Τραπεζικής. Ο κ. Papadia έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Ρώμης και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές οικονομικές σπουδές στο Istituto Adriano Olivetti στην Ανκόνα και το London Business School.

Μέλη

1. Αιμίλιος Αυγουλέας

Ο δρ. Αιμίλιος Αυγουλέας κατέχει την έδρα του Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, είναι επικεφαλής του Τομέα Εμπορικού Δικαίου και μέλος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ). Ειδικεύεται σε θέματα που άπτονται της ρύθμισης των χρηματοοικονομικών αγορών, στο τραπεζικό δίκαιο και τη Χρηματοοικονομική, καθώς και τη διεθνή οικονομική διακυβέρνηση.

2. Παναγιώτης Δουμάνογλου

Ο κ. Δουμανόγλου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος έως το 2006, διευθυντής του τμήματος Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας. Κατέχει MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και πτυχίο Οικονομικής Επιστήμης από την ΑΣΟΕΕ.

3. Julia Kiraly

Το διάστημα 2007-2013, η κ. Kiraly διετέλεσε αναπληρώτρια διοικήτρια της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας, ενώ έχει διδάξει την οικονομική επιστήμη σε κορυφαία πανεπιστήμια της Βουδαπέστης. Από το 2013 είναι επικεφαλής στο International Business School της ουγγρικής πρωτεύουσας. Κατέχει πτυχίο Οικονομικών και διδακτορικό τίτλο στα Οικονομικά από την Ακαδημία Επιστημών της Βουδαπέστης.

4. Eric Rajendra

Ο κ. Rajendra διατελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου και σύμβουλος χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ κατέχει επίσης τη θέση του Ανώτατου Συμβούλου της διοίκησης στον Διεθνή Οργανισμό Χρηματοδότησης (IFC). Λόγω του διακεκριμένου ρόλου του στον τομέα της τραπεζικής συμβουλευτικής, Επιπλέον, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Consulting Magazine ως ένας από τους 25 πιο ισχυρούς συμβούλους.

5. Peter Yngwe

Τα έτη 2007 – 2013, ο κ. Yngwe διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σουηδικού Οργανισμού Πιστώσεων Εξαγωγών (SEK) και η θητεία του θεωρήθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε ουσιαστικά μέσω της SEK στην εξωστρέφεια της σουηδικής οικονομίας και το άνοιγμα των εξαγωγικών επιχειρήσεων σε ξένες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα