ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ισχυρή κερδοφορία σε βάθος 4ετίας “βλέπει” η Citi για το ελληνικό banking

Οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να εμφανίσουν διψήφιες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων από το 2016 και μετά, αναφέρει η Citi σε έκθεσή της για τον κλάδο. Η Citi διατηρεί την σύσταση “neutral” για τον κλάδο, τονίζοντας ότι οι αποτιμήσεις πλέον είναι κοντά ή και πάνω από τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Όπως αναφέρει ο οίκος, τα μηνύματα που έλαβε από την επίσκεψη στην Αθήνα

και τις συναντήσεις με τις μεγάλες τράπεζες, την ΤτΕ, το ΤΧΣ, το ΔΝΤ και το ΥΠΟΙΚ, είναι ότι “τα χειρότερα είναι πίσω μας”. Ωστόσο, τονίζει η Citi, οι άμεσες προκλήσεις για τον κλάδο παραμένουν.,

Σε σχέση με τους ελέγχους της Blackrock στις τράπεζες, οι αναλυτές της τράπεζας περιμένουν ένα “διαχειρίσιμο” αποτέλεσμα, αν και θεωρούν ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη σαφήνεια στο “plan B” σε περίπτωση χειρότερων αποτελεσμάτων.

Για τα “κόκκινα” δάνεια, τονίζει ότι η μείωσή τους είναι μια πολυετής διαδικασία. Όπως σημειώνει, αναμένει καθυστερήσεις σε μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν τις τράπεζες και την οικονομία λόγω και των διενέξεων με την τρόικα.

Ωστόσο, τονίζει ότι η μείωση των τραπεζών από 15 σε τέσσερις, αλλά και τα συμφέροντα της κυβέρνησης αναμένεται να αποτελέσουν τους οδηγούς για διψήφια ποσοστά απόδοσης ιδίων κεφαλαίων προς το 2016-17.

Keywords
Τυχαία Θέματα